Merkel: Kevesebb menekült kellene

2016. február 17. 15:43

Angela Merkel német kancellár a Bundestagban arról beszélt, hogy miről kell dönteni majd a csütörtöki EU-csúcson. A politikus szerint közös cél a menekültek számának csökkentése, a kérdés, hogy az uniós-török akciótervvel vagy pedig a határok lezárásával oldjuk meg ezt. Hangsúlyozta, hogy Németország az akciótervet támogatja a határzárat vehemensen követelőkkel szemben. Merkel arról is beszélt: számos brit reformigény jogos.

2016. február 17. 15:43

Az európai uniós tagállamok közös célja az EU-ba érkező menekültek számának érezhető és tartós csökkentése, a vita arról szól, hogy miként kell ezt a célt elérni — mondta Angela Merkel német kancellár szerdán a német parlament alsóházában (Bundestag) a csütörtökön kezdődő EU-csúcstalálkozón képviselendő német álláspontot ismertető beszédében.

Kiemelte, hogy a tanácskozáson el kell dönteni, érdemes-e folytatni az uniós-török akcióterv végrehajtását, amely elvezethet az illegális migráció érezhető korlátozásához, és ezzel lehetőséget teremthet legális menekültkontingensek átvételére; vagy pedig fel kell adni az erőfeszítéseket, és „egyesek vehemens követeléseinek” engedve le kell zárni a görög-macedón, illetve a görög-bolgár határt.

Hozzátette, hogy Németországot képviselve az akcióterv folytatásáért áll ki az uniós csúcson. A csúcs másik témájáról, a brit uniós tagság ügyéről kiemelte, hogy számos brit reformigény jogos, az Európai Tanács elnöke, Donald Tusk javaslatai pedig jó tárgyalási alapot képeznek.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Házmester
2016. március 17. 20:59
Hát igen, lassan a németek is rájönnek, hogy nem lehet 35 millió menekültet befogadni. Ebből a szempontból bizonyult történelminek Orbán Viktor lépése, amikor személyes hatáskörben, elsőként zárta le a határt az országot elfoglalni igyekvő migráns hordák elől. Azóta mindenki minket koppint. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
balbako_
2016. március 14. 12:51
A törökök látják milyen hülyék vagytok és egyre többet követelnek. (Hja aki hülye fizessen!)
bini
2016. február 25. 19:52
Ez már egy ideje nem egészen fedi a valóságot. Addig míg a magyar export-t azonos modon mozgott és a német GDP határozta meg a magyar GDP mozgását tán igaz volt, de mióta a keleti és déli nyítás, igaz hogy lassan de beérik elváltak az adatok. Míg a német GDP évek óta veri a 0.4-05 % ot addig a magyar 3! körül mozog és ráadásúl a külker mérleg folyamatosan többletwt mutat. Az igaz, hogy nagyban még mindig a stabil német export huzza, de pl ha mélyébe nézünk akkor a német cégek(német export) tényleges teljesítményét nézük az nem németországba írányul, ami azt jelenti, hogy a magyarországi cégek keletre exportálnak.
bini
2016. február 25. 19:52
Nem fogja fel Merkel és elbarátai, hogy az unioba 0-00. menekültet kell beengedni, s a helyzet az, hog a benntlévőket kell kezelni, vagyis regisztrálni és szürni, valamint azokat akik akár milen álampolgásággal rendelkenek és kimutathatóan megjárták az ISIS táborait családostól kiutasitani a migránsokkal együtt. Ha meg azoknak akiknek nincs muszlim kötödésük biróság elé vonni. Álitólag nagyon sok nyugaterupai tini járt a kiképző táborokba akik hirtelen kikeresztelkedtek é az IS harcosként, vag rabszolgaként éltek sziriába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!