Több százan tüntetnek a klímacsúcs első dokumentuma ellen

2015. december 10. 09:28

Alighogy megszületett a klímakonferencia eredményeit összegző első vázlat, máris több százan tüntettek ellene. A tiltakozók merészebb fellépést várnak a világ vezetőitől.

2015. december 10. 09:28

Tizenegy nappal a párizsi klímakonferencia kezdete után megszületett a vállalásokat tartalmazó javaslat első olvasata. A csúcstalálkozó eredményeit összefoglaló második vázlatot csütörtökön véglegesítik. 

A szakértők bizakodóak, bár egyesek szerint vannak még hiányosságok. „A szöveg 100 milliárd dollárt irányoz elő 2020 utánra. De az országok még nem mondták el pontosan, hogy honnan teremtik elő erre a pénzt” – mondta egy környezetvédő szervezet vezetője.

Épphogy megszületett az első vázlat, máris több százan tüntettek a tervezet szövege ellen. A tiltakozók úgy vélik, a vállalások nem elég merészek, bátrabb fellépést várnak a vezetőktől. 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2015. december 10. 16:23
még szerencse hogy közben levitte az OPEC az olaj árát 40dollárra, csak hogy szo.assa (oh, kakao a . betűn)az oroszokat. ez biztos jót tesz a klímának, ha már más nem segít
2015. december 10. 10:45
Sajnos nem zárható ki, hogy a nagy felhajtás formalitássá laposodik! Az elefánt pedig, az ilyenkor stílszerűen szokásos egér helyett, csak bolhát szül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!