Rohamosan fejlődik az orosz fegyvergyártás

2015. december 16. 08:48

Átalakulóban a globális fegyverpiac: habár 2014-ben még mindig az USA dominálta a piacot, jelentős növekedést ért el Oroszország és Kína is.

2015. december 16. 08:48

A stockholmi Nemzetközi Békekutató Intézet jelentése szerint 2014-ben az amerikai cégek uralták a fegyverpiac 54 százalékát, így elmondhatjuk, hogy továbbra is egyértelműen dominálják a piacot. Látványos növekedést könyvelhetett el ugyanakkor Oroszország és Kína is. Az orosz előretörés után 10,2 százalékra ugrott a részesedésük a világpiacból, ami megegyezik a britekével. A franciák 5,6 százalékot tudhatnak magukénak.

A világ legnagyobb fegyvergyártója töretlenül az amerikai Lockheed Martin, de az orosz cégek éves bevétele is növekedett 2014-ben 48 százalékkal. Ez többnyire a szíriai polgárháborúnak tudható be, hiszen ez az ország az orosz fegyvergyártó cégek legnagyobb piaca.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciprióta
2015. december 17. 08:19
ami az orosz fegyvergyártásról szóló balladákat illeti...l.amit gyártanak az nagyjából kritikán aluli nehézfegyverzet, amelynek gyártására még képes az orosz acélipar. A további szinvonal alapvető gátja,hogy nincs saját orosz szoftveripar és a müszeripar is a béka pinája alatti. Aki nem hiszi jöjjön ki ide hozzám Oroszországba és győződjön meg arról,hogy milyen itt a szinvonal nyugati termékek nélkül. Száz év a lemaradás még mindig.És ez putler alatt csak fokozódik. Nameg......a dollár jelenleg hetven rubel , az euró közel nyolcvan . Ez ötven százalékos értékvesztés egy év néhány hónap alatt, na és persze ötven százalékos valódi infláció és teljes tőkehiány.....Szlava putinu
br-o
2015. december 16. 15:53
Na ezért nem lehet rendezni a Világ dolgait. Mindenki hozzáfér a csúcstechnológiához.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!