Két hónapja szivárog a földgáz Kaliforniában

2015. december 29. 08:54

Nem tudják megfékezni a Kalifornia déli részén két hónapja szivárgó földgázt a tudósok és mérnökök.

2015. december 29. 08:54

Az Enviromental Defense Fund infravörös kamerával készült videóján látszik, hogy hogyan szivárog az egyébként színtelen és szagtalan földgáz Kalifornia déli részén az Aliso-völgyben. A tároló szivárgását október 23-án fedezte fel az üzemeltető Southern California Gas Company: egyelőre nem tudni mi okozta, valószínűleg a tároló falában keletkezett valamiféle kár. Ezt azonban hónapok alatt lehet csak helyrehozni.

A tárolón keletkezett résből körülbelül ötvenezer kilogramm földgáz szivárog óránként. A Gizmodo cikke szerint ez nem csak a helyieknek jelent egyre komolyabb problémát, de bolygószinten hatással lehet a klímára is.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Horpadt Bölény
2015. december 31. 08:15
Hát ez gáz
kombinátor
2015. december 30. 10:26
- most akkor földgáz, vagy metán szivárog? - a tároló mesterséges, vagy természetes? - a metánt lefelé fordított nyílású tartállyal is fel lehet fogni fajsúlya miatt, jól ég, fűtésre is használják ... mi is akkor az igazi probléma?
Balango
2015. december 29. 19:08
Szuperhatalom...
Gullwing
2015. december 29. 17:18
Amerika, a fejlett technológia, és Al Gore a zöld volt alelnök hazája, és nem képesek megfékezni egy ilyen gázkitörést?! Hallatlan!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!