Szerbia sem fogad gazdasági bevándorlókat, Macedóniának kerítéskészletet küldünk

2015. november 22. 10:50

Ha Magyarország, Szlovénia és Horvátország nem fogad gazdasági bevándorlókat, akkor Szerbia sem fog – jelentette ki Aleksandar Vučić, hozzátéve, hogy kerítést azért nem építenek. Nem is lesz rá szükség, ha Macedónia megépíti a sajátját, amihez Magyarország segítségképpen 100 kilométer pengés drótot, és sok más hasznos eszközt küld ingyen.

2015. november 22. 10:50

Amennyiben Németország lezárja határait, Ausztriának is így kell tennie – jelentette ki Sebastian Kurz, Ausztria külügyminisztere október végén. 

Szlovéniának le kell zárnia határait a migránsok előtt, ha azt a szomszédos Ausztria is megteszi – mondta Karl Erjavec szlovén külügyminiszter már két héttel korábban. 

Ha Ausztria vagy Szlovénia lezárja határait, Horvátország sem fogadhatja tovább a migránsokat – szögezte le Ranko Ostojić horvát belügyminiszter múlt héten.

Szerbia sem fogad, ha más sem fogad

A szerb miniszterelnök, Aleksandar Vučić szombaton Belgrádban közölte: Szerbia meg fogja védeni saját érdekeit, és ha Magyarország, Szlovénia, valamint Horvátország nem fogad gazdasági bevándorlókat, akkor Szerbia sem fog.

Vučić kiemelte, hogy országa tisztában van a migránsválság megoldása irányában teendő kötelességekkel, de ha az említett országok nem fogadnak gazdasági bevándorlókat, akkor azt Szerbia sem teheti meg, hiszen akkor minden terhet magára vállalna. „Egyértelmű, hogy egyesek nem úgy végezték a munkájukat, ahogy kellett volna” - mondta, majd úgy folytatta: Szerbia kész segíteni szomszédainak is.

Macedóniának határzárkészletet küldünk

Száz kilométernyi pengés kerítés építéséhez szükséges anyagot és egyéb eszközöket ad Magyarország Macedóniának – derült ki közben a szombati Magyar Közlönyben megjelent egyik kormányhatározatból.

Magyarország ingyenes tulajdonba ad a Macedón Köztársaság kormányának 25 kilométer 450-600 mm-es körsugarú és 75 kilométer 900-1000 mm-es körsugarú pengésdrótot, védőkesztyűket, egy oszlopverőgépet, 10 ujjnyomolvasót, valamint ugyanennyi számítógépet és digitális fényképezőgépet.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken sajtótájékoztatón azt közölte: a macedón miniszterelnökkel folytatott megbeszélésen arról biztosította Nikola Gruevszkit, hogy Magyarország minden segítséget megad a határvédelemhez, legyen szó technikai, pénzügyi segítségről vagy humán erőforrásról.

Csütörtökön szemtanúkra hivatkozva media.mk című macedón hírportál azt írta, a macedón-görög határon, Gyevgyelija közelében megkezdődött egy kerítés építése, a macedón hadsereg szóvivője viszont azt mondta, nem kerítést építenek, csak előkészítik a terepet, ha esetleg ilyen döntés születne Szkopjéban.

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wilbur Nárcisz-11 Swain
2015. november 23. 09:36
A közép-európai és balkáni országok mentik meg a nagy és erős nyugatot az iszlamizálódástól. A jutalom pedig a "kirekesztő" meg "fasiszta" címke. Milyen... ironikus.
ellenforradalmár
2015. november 23. 08:34
Na mi van? Kőhalmi miniszterelnök lett Szerbiában?
bontottcsirke
2015. november 23. 07:53
A temerini fiúkkal foglalkozzál emberrabló.
OHM
2015. november 22. 18:41
a 2 méteres kékeres zsidókevercs beszólt a rácoknak is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!