Finnország: válságtanácskozás nemi erőszak miatt

2015. november 26. 15:48

Afganisztáni menedékkérőket gyanúsítanak egy nemi erőszak ügyében Finnországban. Egy 15 és egy 17 éves afganisztáni menedékkérőt vettek őrizetbe, akiket egy 14 éves lány megtámadásával gyanúsítanak. Juha Sipilä finn miniszterelnök válságtanácskozást hívott össze az ügyben.

2015. november 26. 15:48

Válságtanácskozást hívott össze az igazságügyi és belügyi tárcák vezetőivel Juha Sipilä finn miniszterelnök egy feltételezett nemi erőszak ügyében, amelynek elkövetésével afganisztáni menedékkérőket gyanúsítanak – jelentette kedden a YLE finn közszolgálati televízió.

Az eset a miniszterelnök otthonában történt az északi Kempele városban hétfő este. Az ügyben egy 15 és egy 17 éves afganisztáni menedékkérőt vettek őrizetbe, akiket egy 14 éves lány megtámadásával gyanúsítanak.

A támadáskor a finn média jelentései szerint két járókelő közbelépett, a gyanúsítottakra később rendőrkutyák segítségével bukkantak rá egy lakóépületben. Még nem tudták kihallgatni őket, mivel a hatóságoknak nincs elegendő tolmácsuk – írta az YLE.

Sipilä kedden a parlamentben felszólalva közölte, hogy egyeztetni fog Petteri Orpo belügyminiszterrel és Jari Lindström igazságügyi miniszterrel, hogy megvitassák, szükség van-e a finn törvények megváltoztatására a történtek fényében.

„Ez súlyos, visszataszító és elítélendő tett, ha igazak a köztudomásra jutott információk” – közölte a miniszterelnök. Hozzátette: felmerül a kérdés, hogy a menedékkérőket automatikusan ki kell-e toloncolni az országból, ha súlyos bűncselekményekben bűnösnek találják őket. A YLE híradása megjegyzi, Sipilä szeptemberben felajánlotta, hogy menekülteket fogad be kempelei otthonába.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hirvi
2015. november 27. 17:17
Helsinkibe nem jutott az oului szellemből. Pedig nem ártott volna.
választópolgár
2015. november 27. 07:29
Így hullanak a valóság porába pár hónap alatt, az életidegen természetellenes, illuzórikus szociáldemokrata elméletek: A szociáldemokraták lakosságcserefolyamata megrekedni látszik: „Szükségünk van menekültekre, mert romlik a demográfiai helyzet. Nélkülük nehéz lenne fenntartani a jóléti rendszert Svédországban, hiszen egyre kevesebb embernek kellene egyre többet eltartania” – Stefan Löfven svéd, szociáldemokrata kormányfő, 2015. június 14. Népszabadság. „Fájdalommal tölt el, de Svédország nem képes a továbbiakban olyan mennyiségű menedékkérőt fogadni, mint ma. (...) A helyzet tarthatatlan.” – 2015. november 24., Stefan Löfven bejelentése. Szóval a svédeknek szűk fél év alatt sikerült megoldaniuk a demográfiai problémát. Süvegem magasra emelem.
tunde04
2015. november 26. 19:47
Valsagtanacskozas a nemieeoszak miatt. Khmm! Eso utan koponyeg
tango47
2015. november 26. 18:22
Eddig nem tudtam, hogy a hidegebb, északi klíma rombolja az agysejteket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!