Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

A román legfelső bíróság hallgatja ki Pontát

2015. november 06. 11:38

Vádlottként hallgatta ki Victor Ponta volt román miniszterelnököt a legfelső bíróság, a Turveni-Rovinari-perben. A volt miniszterelnököt okirat-hamisítással, pénzmosással és adócsalásban való bűnrészességgel vádolják. Az ügy szerepet játszhatott Victor Ponta szerdai lemondásában.

2015. november 06. 11:38

Vádlottként hallgatta ki Victor Ponta volt román miniszterelnököt a román legfelső bíróság, a Turveni-Rovinari-perben.

A pert ellene és Dan Sova szociáldemokrata szenátor ellen szeptemberben indította a korrupcióellenes ügyészség. A volt miniszterelnököt okirat-hamisítással, pénzmosással és adócsalásban való bűnrészességgel vádolják. A perirat arról a két (Turceniben és Rovinariban működő) olténiai hőerőműről kapta a nevét, amely 2007-ben csaknem egymillió eurós megbízást adott – a vád szerint törvénytelenül – Dan Sova ügyvédi irodájának, aki állítólag Pontának is juttatott a pénzből.

Victor Ponta szerdán jelentette be lemondását a bukaresti tűzvészre és az azt követő tüntetéssorozatra hivatkozva. Egyes sajtókommentárok szerint azonban a bírósági idézésnek is szerepe volt a miniszterelnök távozásában.

A bíróságra érkező Ponta nem nyilatkozott az újságíróknak. Arra hivatkozott, hogy már „magánszemély”. A politikus egyébként továbbra is mentelmi joggal rendelkezik, mint parlamenti képviselő, akit csak azért állíthatott bíróság elé a korrupcióellenes ügyészség, mert olyan bűncselekményekkel vádolja, amelyeket - a vádhatóság szerint - ügyvédi minőségében követett el.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
asszem
2015. november 07. 11:45
http://www.cunoastelumea.ro/aveti-grija-la-oamenii-lui-soros-se-baga-din-nou-in-seama-printre-protestatari-nu-i-lasati-sa-confiste-protestul/ Aki tud, oláhul, olvassa el az illető fenti linket! Másként, magyarok, vigyázat, mert Ponta lemondatása mögött hasonlóképpen Soros György alapítványai találhatók!Soros ezennel átvette alapítványain keresztül Oláhia teljes irányítását!
várúr
2015. november 06. 18:44
Hónapokkal ezelőtt leírtam: ez a magyar-és Orbángyalázó fráter rövidesen bíróság elé kerül. Plagizált, sikkasztott, kicsit vergődött, hazudozott, végül csak bekerül a kaptárba.
anegy_
2015. november 06. 13:58
Ilyen mértékű tüntetés mellett azért van egy kis esélye a büntire. A fotó igen beszédes.
Anonymtalan
2015. november 06. 13:04
A lemondás valódi oka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!