Palermo polgármestere: Európa menekültpolitikája felér egy népirtással

2015. október 12. 16:12

„Gyilkolniuk kell, hogy túl tudjanak élni“ – mondta az olasz partokra érkező menekültekről Palermo polgármestere, a szicíliai maffia egyik legismertebb ellenfele. Leoluca Orlando szerint a náci koncentrációs táborokban történtekhez hasonlíthatóak csak azok a szörnyűségek, amiket a menekültek a Földközi-tengeren átélnek, ezért Európának mindenkit be kellene fogadnia.

2015. október 12. 16:12
Bukovics Martin

A Frankfurter Rundschau, hagyományosan a német szocdemekhez közelálló napilapnak adott kétoldalas interjút Palermo független polgármestere. A 68 éves Leoluca Orlando a szicíliai maffia elleni küzdelem egyik legismertebb alakja és túlélője, a bűnszervezet számos áldozatát képviselte a bíróságon. EP-képviselőként is dolgozott, és volt idő, amikor az olasz parlamentben ült. Szicília legnagyobb városát először 1993-tól irányította a jogászprofesszor, mostani ciklusa 2012-ben kezdődött, a választók 74 százaléka szavazott rá. Orlando pár napja az ENSZ Habitat Safer Cities testületének társelnöke. A német napilapnak adott interjújában most határozottan kiáll a menekültek jogai mellett.

Ennyiből egy repjegy is kijön

„Tudatosítanunk kell magunkban, hogy egy népirtással állunk szemben. Történetek százait mesélhetném el, melyek mind Auschwitz és Dachau szörnyűségeire emlékeztetnek. Egy 14 éves lány történetét, aki a saját anyját kellett, hogy a tengerbe lökje, hogy túléljen. Egy kisfiút, akivel a palermói kikötőben találkoztam, és aki azt mondta nekem: »Polgármester úr, hát hogyan tudnék örülni, mikor két bátyámat kellett meggyilkolnom a túlélés érdekében?« Vagy egy Nigériából származó terhes nőét, aki elmesélte, hogy az átkeléskor meg kellett valakit ölnie, hogy mentse gyermeke életét” – mondta a lapnak. Orlando szerint Európának szégyellnie kellene magát a menekültekkel szembeni viselkedéséért. Hogy pontosan milyen gyilkosságokról van szó, nem említi.

A palermói polgármester szerint a humánus megoldás a menekülteknek adott tartózkodási engedélyek eltörlése lenne európai uniós részről, hiszen a különböző uniós menekültügyi szabályzatok hatására a menekültek pénze a Földközi-tenger partjain lévő bűnszervezetek kasszáját gyarapítja. „A menekülteknek pénzre van szüksége, hogy Európába jussanak, dollárok ezreit költik el bűnszervezeteknél. Miközben ennyiért egy hamburgi vagy madridi első osztályú repjegyet is vehetnének” – mondja Leoluca Orlando.

Nyitott kapuk napja

„A tartózkodási engedélyek szükségességének eltörlése nem őrültség. Átgondolt, racionális felvetés, ami felülemelkedne a szűrők, kvóták és megkülönböztetések nem logikus rendszerén. Mi értelme van szétválasztani az embereket menekültre és gazdasági bevándorlóra? Az, hogy szabadon megválaszthassuk, hogy élünk, elidegeníthetetlen emberi jogunk” – fogalmaz az egyébként kereszténydemokrata beállítottságú politikus, aki szerint ezen emberi jog nem figyelembe vétele olyan, mintha a kontinensen továbbra is lehetne rabszolgákat tartani, vagy érvényben lenne a halálbüntetés.

„Európa haldoklik. Szüksége van új emberekre. Szükségünk van rájuk. Van bennük egyfajta életöröm, és az akarat a világ megváltoztatására. Sok európaiban nincs már ez meg” — érvel Orlando a nyitott határok mellett. A riporter felvetésére, miszerint a bevándorlók elveszik a helyiek elől a munkát és a béreket is lenyomják, a polgármester azt mondta, ellene számos tüntetés volt már, de olyat még egyiken se mondtak neki, hogy egy afrikainak van munkája, nekik viszont nincs. 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pandaka pygmaea
2015. október 12. 22:11
Na itt az eredeti cikk. Vannak benne érdekes dolgok még, pl. hogy Obama v. New York polgármester és Ferenc pápa is migráns... http://www.fr-online.de/flucht-und-zuwanderung/fluechtlinge---sie-muessen-morden--um-zu-ueberleben-,24931854,32132788.html Ja és a jobb oldalon van egy galéria a migránsokról. Az első kép, ami látszik, az az, amikor a köcsög a bicskei állomáson fetreng a feleségével a sínek között, fölöttük persze magyar rendőr áll. És ez nem, nem képsorozat, egy az egy van erről a balhéról, megfelelő kommenttel. Amúgy még mindig rendkívül felháborít a cikk, illetve az olasz polgármester szavai.
Crüwel
2015. október 12. 21:33
Ha holnap Bayer eszméletlen "kurva anyázásba" fog kezdeni ezen cikkre reagálva,- hát nem tudom , de azt hiszem egyet fogok érteni vele.
cereal killer
2015. október 12. 20:44
Anyagyilkosság / testvérgyilkosság után csillog a szemében az életöröm a szegény "menekültnek". Ennek a Leónak meg a téboly! És ez a közveszélyes őrült már az ENSZ egyik testületének társelnöke. Ijesztő!
UvegSam
2015. október 12. 20:37
„Európa haldoklik. Szüksége van új emberekre. Szükségünk van rájuk. Van bennük egyfajta életöröm, és az akarat a világ megváltoztatására. Sok európaiban nincs már ez meg” Bennünk is van bazdmeg! Európai túlélést akarunk, nem a Ti rémálmotokat, az atomizált, identitás nélküli ember katyvaszt, vagy más esetben a bevándorlók kultúrája kisebbségének lenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!