Összecsaptak a kormányellenes tüntetők és a rendőrök Montenegróban

2015. október 25. 14:30

Kezdetben békésen demonstráltak a montenegrói kormányfő ellen Podgoricában, de később elfajultak az indulatok. Az összecsapásokban több tucatnyian sérültek meg.

2015. október 25. 14:30

Mintegy két tucat tüntető és tizenöt rendőr megsérült, közülük egyikük súlyosan, miután elfajult egy kormányellenes tüntetés Montenegróban szombaton. A demonstráció békésen indult Podgoricában, mintegy ötezren követelték, hogy mondjon le a montenegrói miniszterelnök, Milo Djukanovic és írjanak ki új választásokat. A tömeg ezt követően még békésen vonult át a parlamenthez, ahol azonban voltak, akik át akarták törni a rendőrkordont. Ekkor szabadultak el az indulatok: a tüntetők kövekkel, petárdákkal és más pirotechnikai eszközökkel dobálták a rendőröket, mire azok könnygázgránátokkal válaszoltak a támadásra.

Az Euronews szerint a helyszínen őrizetbe vették a montenegrói ellenzék két vezetőjét is, és most azt vizsgálják, hogy volt-e szerepük a tüntetés elfajulásában.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!