Háromnapos gyászt tartanak Romániában

2015. október 31. 15:03

A bukaresti tűzvész áldozataira emlékezve háromnapos gyászt hirdetett a román kormány. Áder János a magyar nép nevében részvétet nyilvánított, és mielőbbi felgyógyulást kívánt a sérülteknek.

2015. október 31. 15:03

Háromnapos nemzeti gyászt hirdetett szombattól a román kormány a bukaresti tűzvész áldozatainak emlékére.

Pénteken egy rock-koncert közben tűz ütött ki egy bukaresti klubban. A teremnek egyetlen használható kijárata volt: a koncert több száz résztvevője egymást taposva próbált kimenekülni, 26 ember a helyszínen, egy sérült kórházba szállítása után életét vesztette.

Szombat délben Klaus Iohannis államfő meglátogatta a Floreasca kórházat, ahol a legtöbb sérültet kezelik, majd a tragédia helyszínét is felkereste. Az elnök megdöbbentőnek és ugyanakkor felháborítónak nevezte, hogy Bukarest szívében ilyen méretű tragédia történhetett. Korábban Raed Arafat belügyi államtitkár-helyettes közölte: a klubnak nem volt tűzrendészeti engedélye, a teremben nem voltak vészkijáratok.

Részvétét fejezte ki Áder

Részvétét fejezte ki Áder János köztársasági elnök román kollégájának a péntek éjszakai bukaresti tűzvész áldozatai miatt – közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal szombaton közleményben.

Áder János a Klaus Werner Iohannisnak írt levelében közölte: mély megrendüléssel értesült a tömegszerencsétlenségről. „Magyarország valamennyi polgára, az egész magyar nép nevében ezúton szeretném kifejezni őszinte részvétünket” – tette hozzá. A tragédia hírétől lesújtva mindnyájan osztozunk Románia népének gyászában – írta a magyar államfő.

A román köztársasági elnöknek címzett levélben Áder János mielőbbi felgyógyulást kívánt a sérülteknek és együttérzéséről biztosította az áldozatok hozzátartozóit.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
asszem
2015. november 01. 10:08
Ezeknek nincsenek betartani való törvényeik,semmibe vesznek mindenféle törvényi szabályozásokat, és szegények csupán egyet tudnak, minden érvényes törvényt minél jobban kijátszva: lopni, lopni és mindig is csak lopni! Amíg csak lehet! Lopnak ezek éjjel, lopnak ezek nappal, lopnak minden hullámhosszon és nemcsak! és a törvény őrei is mindig csakis a tolvajnak szurkolnak, így hát nem csoda, hogy bármi törvénytelenség történik, máris beindul ilyenkor a nagy tisztára mosó balkáni gépezet teljes fordulatszámmal. És mindaddig, amíg a bűnözőre nem kerül rá a rabruha, ádáz küzdelem folyik a bűnelkövetőnek a felmentéséért. Aztán egy adott időn túl, mikor már nem lehet már tenni semmit, mert túlcsordult a bili, ilyen esetekben azok akik eleddig a tolvajok pártáj álltak, viselkedésileg átcsapnak a másik végletbe, legvadabb ócsárlói lesznek a bekasztlizott höftlingünknek! Aztán telik az idő és eljön a szabadulás pillanata, ez esetben a "népi egyetemre" bekerült illető személye ismét felértékelődik, egyből nemzeti hős lesz belőle, a médiák elkezdik azon mód isteníteni,erejük nagyobb lesz mint volt eleddig valaha is. Nálunk minden egyik napról a másikra történik, nincsen semmi tervezettség, jövőbe tekintő átgondoltság vagy kiszámíthatóság abban, amit politikai közélet irányítóink országigazgatás címen produkálnak, csak zajlik úgy magától a zélet, a feje tetejére borult az örök káosz birodalmában. És még áldott szerencse, hogy csak nagy ritkán történnek meg ilyenszerű katasztrófa történések, mert amilyen közállapotok dúlnak mifelénk, napjában bekövetkezhetnének még a jelenleginél is jóval súlyosabb további sorstragédiák. Hogy kikkel állunk szemben, arról beszédesen szólhatnának Európa börtönei, amelyek velük vannak zsúfolásig megtömve. Meg, ami ámokfutás a magyar autóutakon bekövetkezik általuk, azt sem szabadna kismiska számba venni! Egy gazdája nincs ország várja igazi magyar felszabadítóit oly réges-rég óta, valamikor már Nagy Lajos királyunk idejéből!
veletlen
2015. november 01. 02:43
Kíváncsi vagyok, lesznek-e felelősök, és milyen büntetést kapnak.
XPEH BAM
2015. október 31. 22:10
West Balkan Romanian Edition
még fokozza
2015. október 31. 20:48
"A székelyföldi lány párjával és annak bukaresti barátaival ment a Goodbye To Gravity metálzenekar ingyenes lemezbemutató koncertjére, „A koncert a meghirdetett kilenc órás kezdés helyett egy órás csúszással indult. Barátainkkal voltunk négyesben, rajtuk kívül sok ismerősünk volt jelen. Mi a kijárattól legtávolabb lévő helyen álltunk” – mesélte a húszas éveinek elején lévő lány, majd így folytatta: „Fél órával azután, hogy elkezdődött a koncert (az új, péntek este bemutatott album első számának címe The day we day, vagyis a nap, amikor meghalunk – a szerző), hirtelen a semmiből rosszullét tört rám, és arra kértem a páromat, hogy kísérjen ki a levegőre. Alig értünk a bejárathoz, egy percen belül arra lettünk figyelmesek, hogy emberek kezdenek kifele rohanni a klubból, majd röviddel azután megláttuk a mögöttük felcsapó lángokat és a gomolygó füstöt. Leégett ruhájú emberek jöttek, óriási hangzavarral..." http://erdely.ma/mozaik.php?id=194709&cim=magyar_tuleloje_is_van_a_bukaresti_tuznek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!