Tusk: Vissza kell szerezni határaink felett az uralmat

2015. szeptember 23. 16:52

Vissza kell szerezni az ellenőrzést az Európai Unió határai felett – jelentette ki Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben. Tusk szerint nagyobb támogatásra szorul Törökország, Libanon, Jordánia és a terület többi állama, valamint az uniós frontországok is.

2015. szeptember 23. 16:52

Azonnal meg kell erősíteni az unió külső határai – jelentette ki Donald Tusk. Az Európai Tanács Elnöke Brüsszelben beszélt a menekültválságról pár órával a szerdai rendkívüli csúcsértekezlet előtt. 

A politikus kijelentette, rövidtávú intézkedésekre is javaslatot tesz az európai állam és kormányfőknek. Úgy véli, több segítséget kell nyújtani a még a közel-keleti térségben tartózkodó menekülteknek az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságán és a Világélelmezési Programon keresztül. Nagyobb támogatásra szorul Törökország, Libanon, Jordánia és a terület többi állama, valamint az uniós frontországok is. 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ElQurMinator
2015. szeptember 24. 11:53
Tusk megbuktál, mint európai politikus. Vajon te vetted rá Kopaczékat, hogy kiszavazzanak a V4-ből? Rád se bírok nézni te surmo.
pollip
2015. szeptember 24. 06:41
Tusk lehetővé tette, hogy brüsszel megzsarolja Lengyelországot kvóta ügyben. Ezzel a legnagyobb országot vették ki a V4-ből.
Dzson Lenin
2015. szeptember 23. 23:48
Tusk-Ohh!
tango47
2015. szeptember 23. 21:09
"... több segítséget kell nyújtani (...) a Világélelmezési Programon keresztül." Én nem úgy láttam a betolakodókon, hogy valaha is éheztek volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!