Nettó 2000 eurós zsebpénzért éhségsztrájkol húsz migráns Ausztriában

2015. szeptember 19. 14:41

A karintiai St. Kanzian am Klopeinersee-ben húsz menedékkérő éhségsztrájkolni kezdett, hogy az ideiglenes tartózkodási engedély helyett visszakapják rendes útlevelüket, mellé pedig havi nettó 2000 eurós zsebpénzt.

2015. szeptember 19. 14:41

A jobboldali populista Osztrák Szabadságpárthoz számos szálon kötődő Unzensuriert.at számolt be arról, hogy a karintiai St. Kanzian am Klopeinersee a migránskrízis egyik újabb ausztriai állomásává vált. Az itt elszállásolt ötven menedékkérőből húsz ugyanis éhségsztrájkba kezdett szerdán — a hírportál szerint egy sajtótájékoztatóval is nyomatékosítani akarták mondanivalójukat, erre azonban végül nem került sor.

Követeléseiket kézzel írott papírlapokon adták a rendőrség tudtára: az útleveleik visszaszolgáltatását kérik (az osztrák törvények szerint a menedékkérőknek csak ideiglenes tartózkodási engedélyük lehet), valamint hogy havonta nettó 2000 euró költőpénzt kapjanak.

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
eroica
2015. november 14. 17:35
Kérem közöljék sürgősen (mert elfogyott a pénzem), hogy hol lehet migránsnak jelentkezni! A havi 2000€ (min.600.000 Ft)zsebpénz+szállás+ellátás+ruha (a segélyszervezetek irtó rendesek)meggyőzött arról, hogy itt hagyom ezt a nyugdíjas életet és én is elszegődök Ausztriába migránsnak! Csak attól tartok, hogy amennyiben erre pozitív választ kapok, a magyar nyugdíjasok pillanatok alatt kiszorítanák onnan a közel-keletieket.
Boli
2015. szeptember 20. 13:17
Egy újabb hoax, amit sokan lelkesen ugatnak: Auf Deutsch valaki? “20 Asylwerber traten in Hungerstreik: Sie fordern 2.000 Euro netto Taschengeld”. So lautet auf Facebook ein Statusbeitrag und seit Stunden erreichen uns unzählige Anfragen zu diesem. Da wir nicht jede einzelne Anfrage mehr beantworten können, dürfen wir an dieser Stelle unsere Recherche dazu veröffentlichen. Sieht auf Facebook so aus: Was können wir dazu sagen? Das Bild, auf den 3 Herren zu sehen sind, konnten wir nur auf genannter r Seite finden. Quelle = Privat. Ob dieses nun von dem besagten Hungerstreik stammte kann nicht bestätigt werden. Veröffentlicht wurde dieser von unzensuriert.at. Was und wer unzensuriert.at ist kann man hier bei Wikipedia nachlesen. Auszug Wikipedia: Unzensuriert.at ist eine im Februar 2009 gegründete rechtspopulistische Plattform aus Wien." "Die FPÖ verbreitet per OTS Gerüchte. Aufhetzung. Habe heute in St. Kanzian im Flüchtlingsheim selbst nachgefragt. Die wissen nichts von einem Protest. Habe das SCHRIFTLICH. Ende der Durchsage." Az FPÖ helyi vezetője nyilatkozta: "Szimpla heccelés. Ma utánakérdeztem St.Kanzianban, a menekülttáborban. Semmiféle tiltakozásról nem tudnak. Ez írásban is meg van. Vége a nyilatkozatnak" Legalább egy németül tudó olvasná végig az eredetét, helyette így marad a szimpla uszítás... Remek. http://www.mimikama.at/allgemein/traten-20-asylwerber-in-den-hungerstreik-und-haben-sie-2-000-eur-taschengeld-gefordert/
berzsian56
2015. szeptember 20. 09:33
Wellness, solárium, vagy uszodabérlet? És ,hányra jöjjön a masszőr?
berzsian56
2015. szeptember 20. 09:22
A németorszában tartózkodó menekültek kijelentették: nem hajlandók a volt NDK terültén maradni, mert az egy elmaradott terület. Hát, mi ez kívánságműsor? Akkor lehet menni Szibériába, vagy Csecsenföldre. Vagy úszva, önerőből visszafelé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!