Menekültügy: elegük van a bajor konzervatívoknak Ausztriából

2015. szeptember 24. 15:14

Élesen bírálta Ausztria menekültügyi tevékenységét Németországban a bajor konzervatív CSU több vezető politikusa. A párt főtitkára, Andreas Scheuer az osztrák kancellár nyilatkozataira utalva például kijelentette: be kell szüntetni a „Faymann utazási iroda” tevékenységét.

2015. szeptember 24. 15:14

Németországban a bajor konzervatív CSU több vezető politikusa élesen bírálta Ausztria menekültügyi tevékenységét a Bayerischer Rundfunk (BR) tartományi közszolgálati médiatársaság pénteki beszámolója szerint.

A CSU bírálatát az váltja ki, hogy ellenőrizetlenül áramlanak Németországba a bajor-osztrák határon keresztül menedékkérők a kisebb határátkelőknél és a zöldhatáron, ami annak tulajdonítható, hogy Ausztria az utóbbi két héten a német hatóságokkal nem egyeztetett módon buszokkal szállított regisztrált menedékkérőket a határra – áll a BR hírportálján azzal kapcsolatban megjelent összeállításban, hogy pénteken Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter a vendég a CSU tartományi törvényhozási frakciójának tanácskozásán.

A „Faymann utazási iroda” tevékenységét be kell szüntetni – hangoztatta nyilatkozatában Andreas Scheuer, a CSU főtitkára, utalva arra a vélekedésére, hogy Werner Faymann osztrák kancellár rendelhette el a menedékkérők elszállítását a bajor határra.

Elegük van Ausztriából

Teljesen nyilvánvaló, hogy anélkül lépnek be Ausztriában már regisztrált menedékkérők Németországba, hogy bárki is megpróbálná megakadályozni őket ebben – tette hozzá Thomas Kreuzer frakcióvezető.

Joachim Herrmann bajor belügyminiszter hangsúlyozta: csak akkor lehet rendezett körülményeket teremteni a határokon, ha mindezen kérdésekben egységes magatartást tanúsít Magyarország, Ausztria és Németország.

A br.de beszámolója szerint a határ menti térségek számos CSU-s képviselőjét is bosszantja, hogy az osztrákok tevékenysége abban merül ki, hogy némi úti élelmet adnak a menekülteknek és kirakják őket a határon.

Joachim Herrmann kiemelte: az osztrák félnek gondoskodnia kell arról, hogy a menetrend szerint közlekedő járatokon ne utazzanak menekültek, és olyan rendszert kell kialakítani, hogy „ne először a német határon kelljen összegyűjteni” mindenkit.

Kozmetikáz a német rendőrség?

A Münchner Merkur című lap szerint felmerül, hogy a határellenőrzésért felelős szövetségi rendőrség „kozmetikázza” az adatokat. Erre utal, hogy kedden a szövetségi rendőrség müncheni igazgatóságán azt közölték, hogy előző nap 11 ezer menedékkérő érkezett Bajorországba, majd szerdán már azt közölték, hogy csupán 2300 ember érkezett hétfőn. Az első adatot ismertető munkatársról pedig kiderült, hogy megbetegedett.

A szövetségi rendőrség szóvivője, Ivo Priebe visszautasította, hogy trükköznének a számokkal. A br.de-nek elmondta: a belépők száma ugyan nem egyenlő a regisztrált személyek számával, de csak azért, mert nincs elég munkatárs arra, hogy mindenkit regisztráljanak a határon.

 

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rumpelstilzchen
2015. szeptember 24. 22:08
http://www.pi-news.net/2015/09/unterstuetzt-ungarn/#more-483553 Hajrá Magyarország,hajrá magyarok!
bookmark
2015. szeptember 24. 16:48
Szerintem is be kell fejezni a kerítést. Most viszont nem kéne a magyar költségen Hegyeshalomig furikázni a tömeget, hanem leterhelni a délebbi osztrák határszakaszt, így 1 helyett több helyrôl kell majd a labancoknak összeszedni és regisztrálni a beérkezôket. Ezzel is lehet nehezíteni az osztrák helyzeten. Meglátjuk, hogy mikor roppan össze a labanc logisztika.
SigSauer
2015. szeptember 24. 15:54
Egyszerűen nem értem a németeket. Nem tudják ezt a nemzetrontó idiótát leváltani? Be van betonozva Merkel? Akinek egyébként komoly baj lehet már a szellemi képességeivel. Egy TV műsorban pár napja arról beszél, hogy a bevándorlóknak majd el kell magyarázni a Bibliát, mi a Húsvét, stb. Nem tudják sehogy leváltani? Előrehozott választások, stb. ? Mit szólnak azon német katonák családjai, barátai, bajtársai, akik Irakban, Afganisztában haltak meg, vagy azok, akik ugyanitt sérültek meg? Merkel meg behozza az ország szvívébe azt a problémát, amiért eddig haroltak és elvileg harcolnak most is? A német lelkekben, nagyon remélem, hogy már elítélték hazaárulásért Angela Merkelt és minden erejükkel megpróbálják majd visszacsinálni ezt az őrületet, amint ezt az idiótát leváltották.
West Ham United
2015. szeptember 24. 15:53
"Jaj szegény faymann"! A saját választópolgárai átkozzák,a bajorok támadják,az európai polgárok zöme gyűlöli, az országa bizonyos részei úgy néznek ki mint Kandahár, és még sorolhatnám. És ő még mindig a"semmi kerités, willkommenskultur, pc, libralizmus, mindenkit engedjünk be" stb. álomvilágában él. Elmebeteg az biztos...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!