A tatárok blokádot hirdettek a Krím ellen

2015. szeptember 09. 18:20

A krími tatárok vezetői blokádot hirdettek a félszigetre történő ukrán áruszállítással szemben, mivel felháborítónak tartják, hogy az oda juttatott árucikkek a megszállók, az azokból származó bevételek pedig az ukrajnai oligarchák javát szolgálják. Állítják: a bevitt áruk egy része Oroszországban köt ki.

2015. szeptember 09. 18:20

A krími tatárok – akik szerint a félsziget jelenlegi berendezkedése rosszabb, mint a szovjet idők világa – bejelentették, hogy közúti blokád alá veszik a területet, mert botrányosnak tartják, hogy Kijev vízzel, árammal, élelmiszerrel és egyéb árukkal látja el azt. 

A Krímre szállított ukrán áruk nem csak a helyi lakosság, hanem a megszálló csapatok javát is szolgálják, az azokból származó bevételek pedig nem a kijevi költségvetésbe, hanem az ukrán oligarchák zsebébe kerülnek – állítják tatár vezetők, Musztafa Dzsemilev és Refat Csubarov. Hozzátették: a Krímre szállított áruk egy részét átcsomagolják, és Oroszországba szállítják tovább.

A Krím víz-, áram- és élelmiszer-fogyasztásának mintegy 80 százalékát becslések szerint Kijev szolgáltatja. Csubarov, a tatár parlament (Medzslisz) elnöke úgy véli, csak az elmúlt héten közel hatezer tonna élelmiszert szállítottak a Krím-félszigetre, az idei évben pedig összesen 475 millió dollár értékben szállított oda árut Ukrajna.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gxcapril
2015. szeptember 09. 22:16
A krími tatárok vezetői blokádot hirdettek a krim ellen. A krími tatárok vezetői blokádot hirdettek a félszigetre történő ukrán áruszállítással szemben. Hogy hirdettek blokadot a Krim ellen amikor az Ukrajnai arukat nem engedik be a krimbe? Nem veletlenuk az Ukrajnai aruk ellen hirdettek blokadot? Ez aztan az ujsagiras. Szinvonala 1 es.
Energetikus
2015. szeptember 09. 20:58
ez valami új tatárjárás ?
Csigorin
2015. szeptember 09. 20:02
Ehhez nem kell nagy tudomany, a Krimbe bevitt aru az mar eleve Oroszorszagban van...
bajai
2015. szeptember 09. 19:49
Ideje.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!