Szijjártó szerint Montenegró kész a NATO-tagságra

2015. július 22. 16:29

A magyar külgazdasági és külügyminiszter egy podgoricai lapnak azt mondta: nem látja akadályát annak, hogy Montenegrót még az idén meghívják a nyugati katonai tömbbe.

2015. július 22. 16:29

Montenegró készen áll a NATO-tagságra – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Pobjeda című podgoricai lapnak adott interjújában a NATO-külügyminiszterek szerdai és csütörtöki találkozóját megelőzően.

A politikus a lap szerdai beszámolója szerint hozzátette: nem látja akadályát annak, hogy a kis, nyugat-balkáni országot még az idén meghívják a nyugati katonai tömbbe. Úgy vélekedett, hogy a NATO-bővítési hangulat egyre kedvezőbb Montenegró számára, amit az is bizonyít, hogy a NATO-külügyminiszterek májusi, törökországi találkozóján mindenki csak pozitívan nyilatkozott az országról. A miniszter méltatta azokat a lépéseket, amelyeket Montenegró az európai uniós csatlakozási folyamat során tett, és kiemelte a jogállamiság területén végzett reformokat.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya Lázár
2015. július 22. 22:12
Lone Wolf ja amúgy hallottad hogy hozzánk is telepítve lesznek NATO fegyverek? :) Ez nem a ti napotok Igaza van sajnos a zsidónak A geci orbán belevisz minket a háborúba Amerikai harckocsik Magyarországon - rajtunk keresztül is üzennek az oroszoknak Amerikai harcjárműveket és harckocsikat is áttelepíthetnek Magyarországra a közeljövőben – tudta meg a Napi Gazdaság. A kormánypárti napilap információi szerint újabb szárazföldi hadgyakorlatokra érkezhetnek az eszközök Várpalotára, a NATO felkészülésének részeként, amellyel az ukrán–orosz konfliktusra reagál a szövetség. Ami egyelőre biztosnak látszik, hogy az amerikai 2. lövészezred részt vesz a Brave Warrior elnevezésű nagyszabású nemzetközi kiképzésen hazánkban, amely Stryker típusú harcjárműveket is hozna magával. Ősszel egy közös átkelési művelet is lesz a Dunán, amely előzménye egy hasonló műveletekkel tarkított kiképzési folyamatnak. https://kuruc.info/r/2/145998
Fakutya Lázár
2015. július 22. 22:10
Lone Wolf ja amúgy hallottad hogy hozzánk is telepítve lesznek NATO fegyverek? :) Ez nem a ti napotok... Mocskos midó!!!!!!!!!!!!!!!! Megint küldenétek a Magyarokat a Don kanyarba, papír talpú bakancsban???????
bunko_jobbos
2015. július 22. 17:46
Sajnos a reálpolitika azt mondja, hogy SEMMI közünk hozzá, kit vesznek fel. Ahogy egykori főnököm mondta: kik lukak vagyunk mi ezen a furulyán. Igen, a ZUSA, az mondja meg. Mi meg úgy teszünk, mintha ugyanazt gondolnánk véletlenül.
Magyar olimpia? Köszönjük, NEM!
2015. július 22. 17:27
és muszáj ezt épp neked ilyen határozottan hangoztatni? akkor lett volna ilyen okos és határozot a fidesz mikor a délszláv háborúk idején esélyünk lett volna visszavenni szabadkát
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!