Obama: Az USA elkötelezett a GCC-országok védelme mellett

2015. május 15. 08:37

Barack Obama az Öböl menti Együttműködési Tanács (GCC) hat tagállamának vezetőivel folytatott tárgyalást követően leszögezte: az ENSZ Alapokmánya alapján minden eszközt igénybe fog venni - beleértve a katonai erő alkalmazását is –, ha ezen államok szuverenitását vagy területi épségét támadás vagy fenyegetés érné.

2015. május 15. 08:37

A biztonsági együttműködés megerősítéséről állapodott meg csütörtökön Camp Davidben az Öböl menti Együttműködési Tanács (GCC) hat tagállamának vezetőivel Barack Obama amerikai elnök.

Az elnök közölte, hogy az Egyesült Államok elkötelezett az GCC-országok – Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek, Omán, Kuvait, Bahrein és Katar – biztonsága mellett, ezért az ENSZ Alapokmánya alapján minden eszközt igénybe fog venni - beleértve a katonai erő alkalmazását is –, ha ezen államok szuverenitását vagy területi épségét támadás vagy fenyegetés érné.

Leszögezte, hogy az Egyesült Államok a biztonsági együttműködés – egyebek között a közös hadgyakorlatok, a kiképzés, a hírszerzési információcsere és a hajózás biztonsága – fokozása mellett segíteni fogja ezen országokat védelmi képességük megerősítésében, egyebek között az integrált ballisztikusrakéta-védelem kiépítése terén.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2015. május 15. 14:37
Na, szegény országok! Rosszmájú leszek! Tartsátok az USA ott magatoknál, csak Európából húzzon a jó büdös francba! Az ő védelme = a népirtással! Európa köszöni nem kér belőle! 2 év elég volt ahhoz, hogy az országokat egymásra uszítsa, ártatlan emberek haljanak meg, országokon belül polgárháborúhoz közeli helyzetet alakítson ki, népcsoportokat uszítson egymásra, puccsoljon, gazdasági embargót érjen el az országokat nehéz helyzetbe sodorva! stb.stb. Szeretnénk visszatérni a 2 évvel ezelőtti állapothoz, amikor béke volt! Ahhoz egy óhajunknak kell teljesülni - az USA húzzon a francba!
Sikulin
2015. május 15. 11:00
Előbb - utóbb széthasad a kisgömböc, mert a bicska belülről kihasítja a belét. A kedvenc mesém...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!