Finnország: nyert az ellenzéki Centrumpárt

2015. április 20. 08:36

Az ellenzéki, liberális nézeteket valló Centrumpárt nyerte a finn választásokat. A leendő miniszterelnök Juha Sipilä a finn polgárokat arra kérte, hogy az ország érdekeit helyezzék a sajátjaik elé.

2015. április 20. 08:36

Az ellenzéki Centrumpárt nyerte a parlamenti választásokat Finnországban. A liberális nézeteket valló pártra a szavazók 21 százaléka voksolt, ezzel 49 helyet szereztek a 200 fős törvényhozásban.

Juha Sipilä leendő miniszterelnök jelezte, hogy hétfőn megkezdi a koalíciós tárgyalásokat. A választások előtt nem zárta ki azt sem, hogy az euroszkeptikusokkal alakítson kormányt. Alexander Stubb eddigi miniszterelnök elismerte vereségét. A konzervatív Nemzeti Koalíciós Párt mindössze harmadik helyen végzett.

Sipilä a választások utána a következőképpen fogalmazott: „a jelenlegi helyzetben minden finn állampolgárt arra kérek, hogy az ország érdekeit helyezze a sajátja elé.”

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2015. április 20. 22:46
Itt valami tévedés lesz. Liberális nem mond olyat, hogy az ország érdekét helyezzék a saját egyéni érdekeik elé. Szerintem a kommunista párt nyert a finn választásokon - rúgják ki a kommentátort!
Akitlosz
2015. április 20. 15:32
"a finn polgárokat arra kérte, hogy az ország érdekeit helyezzék a sajátjaik elé." Mert az ország érdeke az nem az ország polgárai érdekének az összessége? Ez az üzenet azt jelenti, hogy a polgárok rendeljék alá az érdekeiket a hatalom érdekinek. Nem a polgárok vannak az államhatalomért, hanem elvileg fordítva, bár a gyakorlat ezt nem igazolja.
Netuddgi
2015. április 20. 10:10
Ehhez képest jobb közép kormány lesz. http://atlanticsentinel.com/2015/04/right-wing-coalition-likely-in-finland-after-center-party-victory/
szintiboj
2015. április 20. 09:37
liberálisok...brrrrr... skandallum :DDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!