Bejelentkezett Ukrajna az EU-ba

2015. április 28. 08:01

Petro Porosenko ígéretet kért arra, hogy ha Ukrajna teljesíti a csatlakozási feltételeket és a reformokat, akkor teljes jogú tagja lehessen az EU-nak.

2015. április 28. 08:01

Az EU-Ukrajna csúcstalálkozón Petro Porosenko elnök konkrétan bejelentkezett az Európai Unióba. A csatlakozási feltételek és a beharangozott reformok teljesítése után ígéretet kért arra, hogy Ukrajna is teljes jogú tag lehessen. Donald Tusk és Jean-Claude Juncker azonban igyekeztek lehűteni a várakozásokat.

Tusk azt mondta, hogy egyedül Ukrajna tudja elvégezni a temérdek munkát és még nagyon rögös az ország előtt álló út.

Porosenko ugyanakkor nem győzte hangsúlyozni, hogy Ukrajna sok területen már ambiciózus reformokba kezdett és nem lehet gyorsítani a jelenlegi ütemen. Az ukrán elnök arra kért mindenkit, hogy objektíven mérjék fel az eddigi munkát. Porosenko szerint az nem felel meg a valóságnak, hogy Ukrajna lassan halad a reformokkal.

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2015. április 28. 16:57
Az EU nyilván repesve várja az ukránok "szabad áramlását".
Cassi
2015. április 28. 16:21
Most kb. 25 évre vannak az uniótól, de lehet, hogy 5 év múlva már 35 évre lesznek...
választópolgár
2015. április 28. 14:04
Hogy kell felgyorsítani az eu bővítését? Amikor már nincs idő kivárni a csatlakozás feltételeinek teljesítését de szükség lenne az adott ország nyersanyagára, piacára, és geopolitikai szerepére? Kirobbantanak egy polgárháborút, hogy utánna eladhatóvá váljon a soron kívüli felvétel az eu régi tagjai számára. A hülye magyarokkal szigorúan teljesíttetik a feltételeket, az ukránok érdemtelenül sétálnak be az euba. A kisebbségi kérdésekről, szó nem esik, a Kárpátaljai magyarok besorozásáról , folyamatos támadásai elleni fellépésről, autonómiáról ne is álmodjunk.
Vadjoe
2015. április 28. 11:42
"Petro Porosenko ígéretet kért arra, hogy ha Ukrajna teljesíti a csatlakozási feltételeket és a reformokat, akkor teljes jogú tagja lehessen az EU-nak." Ukrajna államcsőd-közeli helyzetben van. Semmiféle kritériumnak nem felel meg, és egyhamar nem is fog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!