Volt miniszterelnök-helyettesre csapott le a román korrupcióellenes ügyészség

2015. január 30. 11:50

Ezúttal Ariean Videanu, a volt miniszterelnök-helyettes őrizetbe vételét rendelte el a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Romániában. Már korábban előzetes letartóztatásba került az a főügyész, aki a vádhatóság szerint hatalmával visszaélve segítette Videanut. A DNA látványos eredményeket mutat fel Băsescu ex-államfő holdudvarának elszámoltatásában.

2015. január 30. 11:50

Korrupcióval gyanúsítják Romániában Ariean Videanu volt gazdasági minisztert, korábbi miniszterelnök-helyettest, ezért elrendelték őrizetbe vételét – közölte pénteken a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

A DNA szerint tavaly februárban Alina Bica, a román szervezett bűnözés- és terrorizmusellenes ügyészség (DIICOT) – időközben előzetes letartóztatásba helyezett – főügyésze törvénysértő módon elrendelte a vagyonzár feloldását Videanu egyik cégénél: emiatt Bicát hatalommal való visszaéléssel, Videanut pedig bűnrészességgel gyanúsítják.

A román sajtó szerint a DNA-nál egymásnak adják a kilincset Traian Basescu volt államfő korábbi támogatói: csütörtökön Elena Udrea volt turisztikai miniszter, a Basescu védnökségével alakult Népi Mozgalom Párt elnöke ellen indítottak bűnvádi eljárást. 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secnir
2015. január 30. 13:56
érdekes, van ahol működik az a forma, hogy az ügyészség független a kormánytól...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!