Gázai halászhajót süllyesztett el az izraeli haditengerészet

2014. november 10. 11:33

Egy palesztin halászhajót süllyesztett el az izraeli haditengerészet, mivel az nem állt meg felszólításra sem. A személyzetből négyen eltűntek, ketten megsérültek.

2014. november 10. 11:33

Az izraeli haditengerészet elsüllyesztett egy palesztin halászhajót a Gázai övezet partjainál, miután az nem állt meg felszólításukra – jelentette a jeruzsálemi közszolgálati rádió hétfőn.

 
A hajó a gázai partoktól Egyiptomba ment, majd rakománnyal tele tért vissza az övezet partjaihoz vasárnap késő éjjel. Az izraeli haditengerészet követte útvonalán, és visszatérésekor felszólította, hogy álljon meg, miután felmerült a gyanú, hogy a halászhajó csempészrakományt szállít. A felszólításnak a hajó nem engedelmeskedett, hanem tovább haladt – közölte az izraeli hadsereg szóvivője. A rádió szerint ekkor több lövést adtak le a hajóra, amelyek eltalálták és Rafah partjainál elsüllyesztették. 
 
A Hamász palesztin szervezet biztonsági emberei szerint a legénységből ketten megsérültek és négyen eltűntek, utóbbiakat szerintük Izrael vehette őrizetbe. A két sérültet egy másik halászhajó mentette ki a hullámokból, majd egy rafahi kórházba szállították őket. 
 
A Hamász és Izrael között augusztus 26-án megkötött tűzszünet szerint a gázai hajók hat tengeri mérföldnyire, körülbelül tizenegy kilométerre hagyhatják el a partokat halászat céljából. Az övezetben mintegy négyezren élnek halászatból. 
 
Az Egyiptom és Izrael által blokád alá vont Gázai övezetben virágzik a tengeri csempészet, különösen mióta Kairó biztonsági kockázatokra hivatkozva felszámolta a föld alatti csempészalagutak túlnyomó részét.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
citizen queen
2014. november 10. 13:46
A Közel-Kelet "egyetlen demokráciája" - LOL - ismét villantott egyet humanizmusból, meg toleranciából... Csak ilyenek után honnan veszik a bátorságot, hogy másokat kioktassanak demokráciából, meg békés egymás mellett élésből?
Jared Dirac
2014. november 10. 13:26
Miért, mit kellett volna csinálni vele, jó szelet kívánni?
Ultima Ratio
2014. november 10. 13:09
Így megy ez.
luga
2014. november 10. 12:52
Ugye, milyen jó lenne, ha már mindenki éhen halna Gázában, egy gonddal kevesebb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!