Repülőgép-balesetben elhunyt a Total olajtársaság vezére

2014. október 21. 15:34

Repülőgép-balesetben meghalt Christophe de Margerie, a Total francia olajtársaság vezérigazgatója. Az üzletember különgépe egy hóekével ütközött a moszkvai vnukovói reptéren.

2014. október 21. 15:34

A balesetet okozó hóeke vezetője részeg volt. Margerie mellett a repülőgép három főből álló személyzete is életét vesztette.

A baleset okainak kivizsgálását az illetékes orosz hatóságok végzik. A francia polgári légiközlekedés-biztonsági iroda három munkatársa Moszkvába indult a szerencsétlenség körülményeinek kivizsgálására. A párizsi ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt eljárást indított.
 
Christophe de Margerie előzőleg egy külföldi befektetőknek tartott megbeszélésen vett részt Moszkvában. Az orosz elnök részvétét fejezte ki a baleset után. A Total Európa 3. legnagyobb olajvállalata, az egyik legfontosabb beruházó az orosz energiaiparban. A vezérigazgató többször is szót emelt a Moszkvát sújtó szankciók ellen.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rockpapa
2014. október 22. 09:41
Ez olyan merénylet, mint a Fideszes kivilágítatlan pótkocsi az út szélén, aminek a Horn elvtárs neki hajtott.Félelmetes a liberál ordítók Putyin fóbiája.
Rockpapa
2014. október 22. 09:37
Mi vaaaaan??A Franciáknal lehet bótolni Putyinnal,nekünk nem???????????Hol vannak a liberálordítók?
Tintamin
2014. október 22. 00:24
Nyilván teljesen véletlen... Új barátainknak semmi köze az egészhez.
Burmin
2014. október 21. 20:56
Na a Nuland nevű tyúk ezt a franciát sem fogja a szőnyeg szélére állítani.. Ezt nevezik pofátlanságnak amit az egyoknak lehet a másiknak nem...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!