Lavrov: A Nyugat nincs tekintettel más országok érdekeire

2014. szeptember 28. 11:09

Az orosz külügyminiszter az ENSZ közgyűlésén Amerikát és az EU-t is bírálta, amiért „valami különös függőleges rendszer szerint osztályozzák az emberiséget”.

2014. szeptember 28. 11:09

Lavrov azért is bírálta az Egyesült Államokat, mert nem egyeztetett az Asszad-rezsimmel, mielőtt légi csapásokat kezdett az Iszlám Állam ellen Szíriában. Szerinte a terrorizmus elleni harcnak is mindenképp a nemzetközi jog talaján kell állnia.

Az orosz külügyminiszter azért is támadta a Nyugatot, mert az sajátos erkölcsi és etikai elvek szerint osztja fel a rajta kívül álló világot.

A Nyugat valami különös, de korántsem ártalmatlan függőleges rendszer szerint kezdi osztályozni az emberiséget. Miután az Egyesült Államok és az Európai Unió bejelentette, hogy győzött a hidegháborúban és kihirdette – ahogy ők nevezik – a »történelem végét«, megkezdték az ellenőrzésük alatt tartott területek tágítását; miközben figyelmen kívül hagyják más európai országok érdekeit.” – mondta felszólalásában Szergej Lavrov.
 
Az orosz-amerikai kapcsolatok jelentősen javulnának, ha Washington korrekt módon járna el Moszkvával, és elismerné annak globális igényeit” – fogalmazott később újságírók előtt Lavrov.

 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oskar
2014. szeptember 28. 18:11
Így igaz. Mi lenne, ha Oroszország és Kína olyan gazdag lenne, hogy megvenné és támaszpontokat létesítene Kanadában és Mexikóban???? Amerikának sem tetszene.
wartog
2014. szeptember 28. 16:54
Acél a New World Order.Ez pedig annyit jelent, hogy az egész bolygót egyetlen világkormány irányítja.Akik persze véletlenül mind zsidók.Mint történt Magyarországon -45 után, Ukrajnában az NKVD,stb.Nincs különösebb fantáziájuk, mindenhol ugynaz a kifinomult rendszer.Először megvesztegetnek, ha nem megy gyilkolnak, ha az sem megy akkor bevonulnak a csapatok. Putyin útban van.Nem Oroszország van útban a rengeteg aranyával, ugye mert annak lenne gyorsan gazdája, már fenik a fogukat.A Romanovoknak is azért kellett pusztulniuk, mert sok volt az aranyuk és nem engedte Nathan Rotschildot betelepülni az arany közelébe.Útban az intelligens Putyin van, aki nem engedi be őket.Nem kell neki a New World Order, mert nem akar rabszolgája lenni primitív lényeknek.Hát ez a baj a nyugattal.Lebontották a hülye orszáhatárokat,megszüntetve a védővámokat, agyonvágva a helyi kereskedelmet és ipart mi meg csak sírva nézzük, hogy lassan az adósságok fejébe mindenünket elviszik.
pajszer
2014. szeptember 28. 16:07
Smogger, látom, kiröfögsz az ólból. KUSSOLJ le, mert úgy szétbaszom az orrodat egy lapáttal, hogy anyád még a ravatalon is elsirja magát. A pofátlan disznaja..
Csigorin
2014. szeptember 28. 14:52
Lavrovnak teljes mertekben igaza van. A nyugat igen elszemtelenedett amiota nincs Szovjetunio (nem mintha addig angyalok lettek volna), azt hiszik ok a vilag urai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!