Így erősödött meg az Iszlám Állam

2014. augusztus 21. 09:01

A szíriai polgárháború zűrzavara megfelelő hátteret biztosított az ISIS szervezetének kiépítésére.

2014. augusztus 21. 09:01

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. augusztus 21. 19:50
A magyarországi fidesz hatalom INGYEN odaajándékoz "4095 millió darab" azaz valójában 4 millió 95 ezer darab sima és nyomjelzős Kalasnyikov lőszert Iraknak, Miközben a magyar katonák ÉVENTE csak 1-2 tárnyi lőszert használhatnak el gyakorlás céljából. A NATO tagságból eredő kötelezettségekre hivatkoznak, de semmilyen olyan kötelezettség nem fakad a NATO tagságból, amely alapján Magyarországnak kötelező lenne Irakot felfegyvereznie. Már a Gyurcsány féle bolsevik kormány is ezt csinálta, ebből is látszik, hogy nincsen lényeges különbség a vörös és a narancssárga hatalom között.
Vadjoe
2014. augusztus 21. 18:42
Lehet, hogy elfogult vagyok, de az Usa külpolitikáját katasztrofálisnak tartom az utóbbi időkben. A közel-keletit különösen, de a kelet-európait is. Nem mintha az orosz jobb volna, nem erről van szó, de az Usa a hidegháborúban szerintem jobban csinálta, leszámítva persze a vietnami fiaskót.
Akitlosz
2014. augusztus 21. 18:22
A helyi kis pisták lefejezése pontosan ugyanilyen brutális. De az nem hat meg senkit. Na de ha amerikai az áldozat akkor hú! Az amerikaiaknak még a lábuk is büdösebb, mint az embereké. Semmi keresnivalója nem volt a fickónak ott, pénzért csinálta, ez pedig benne van a munkaköri kockázatban, szóval nincsen miért sajnálni azokat, akik haditudósítók akarnak lenni. Kapálgathatnának otthon békésen a kiskertjükben, de nem, nekik harci zóna kell, adrenalin túltengés. Hát akkor ez benne van a pakliban. --- Ahogyan az iraki úgy a szíriai felfordulást is Amerika pénzelte. Amerikának nem felel meg Husszein, sem Asszad, jobban szeretik a gyilkos anarchiát, mert akkor több fegyvert tudnak eladni. --- A videó minek van cenzúrázva? Nincsen a világon semmi a fickó arcán, amit ne lehetne látni. Talán félnek, hogy valaki felismeri benne James Foleyt vagy mi? A nyugati média eleve nem hajlandó bemutatni soha az ISIS videóit, csak képeket belőle, vagy megvágva, és hamis kommentárt hozzáfűzve mutatnak belőlük kis részleteket. Így az ISIS véleménye és magyarázata minden esetben el van hallgatva. Az interneten sem könnyű megtalálni a szóban forgó videókat ezért. Na itt megnézhető az eredeti film: Cenzúrázatlan. http://edge.liveleak.com/80281E/u/u/temp.html?i=bc1_1408481278&safe_mode=off
red label
2014. augusztus 21. 14:10
A baj, az elmúlt, évtízedben,akkor kezdödőtt, amikor Amerika elkezdte exportálni a "McDonalds szabadságát" az Arab világba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!