Távolságot tartva közeledik Washington és Peking

2014. július 10. 15:29

Kína és az Egyesült Államok egyetért a Koreai-félsziget mielőbbi atommentesítésében, de egyes vitás kérdésekben csak korábbi álláspontjukat erősítették meg pekingi magas szintű egyeztető megbeszéléseiken.

2014. július 10. 15:29

Jang Csie-cse államtanácsos, a kínai külpolitika legmagasabb rangú irányítója a vendégekkel közös sajtóértekezleten kifejezte: Kína kitart területi és tengeri jogainak védelme mellett, egyben sürgette Washingtont, hogy tárgyilagos és pártatlan álláspontot képviselve a vitákban ne álljon egyik oldal mellé se.

John Kerry, amerikai külügyminiszter a kiberbiztonság veszélyeit feszegetőknek jelezte, a kérdésben őszinte eszmecserét folytattak. Ugyanakkor leszögezte, a szellemi tulajdon elvesztése negatív hatással van az innovációra és a befektetésekre, az effajta esetek kárt okoznak az amerikai üzleti érdekeknek és veszélyeztetik az ország versenyképességét.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. július 10. 18:23
"Kína és az Egyesült Államok egyetért a Koreai-félsziget mielőbbi atommentesítésében," A Koreai félsziget is egyetért Kína és az Amerikai Egyesült Államok atommentesítésében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!