Bírálja a mobilfizetési rendszert Brüsszel

2014. július 10. 19:04

A második szakaszba lépett a Magyarország elleni kötelezettségszegési eljárás, mert az Európai Bizottság szerint Magyarország nem tartja be a mobilfizetésre vonatkozó uniós jogszabályokat.

2014. július 10. 19:04

A Bruxinfo információ szerint az Európai Bizottság (EB) a második szakaszba lépteti a Magyarország ellen folyó kötelezettségszegési eljárást, mert szerintük feleslegesen korlátozza a versenyt, hogy csak egy állami cégnek van joga a nemzeti mobilfizetési rendszer fenntartására.

Brüsszel felszólította Magyarországot, hogy tartsa be az uniós szabályokat, amelyek a szolgáltatások szabad mozgására és a letelepedés szabadságára vonatkoznak. Az EB szeretné, ha a mobil-fizetésközvetítési szolgáltatások piacán több szolgáltató lenne. Brüsszel két hónapot adott arra, hogy a Bizottság felvetésére válaszoljon Magyarország, különben bepereli az országot.

A Bruxinfo értesülései szerint az EB kötelezettségszegési eljárást indított az elektronikus útdíjrendszer létrehozására aláírt megbízási szerződés kapcsán is. Azt egyelőre nem lehet tudni a Bizottság mit kifogásol a tendereztetéssel. A Bruxinfo információi szerint az Európai Bizottság szerint a rendszer kiépítésére és telepítésére nem a közbeszerzési szabályokkal összhangban adtak megbízást.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
packó_
2014. július 10. 20:05
Épp most olvasgattam a Zindexen, hogy már félmillió menekült van Ukrajnából Oroszországban. Tankkal, repülővel üldözi el az Ukrán állam saját polgárait. Ezt nem etnikai tisztogatásnak hívták? Ja, hogy a mobiltender! Legyen is kemény az EU!
gxcapril
2014. július 10. 19:25
"szolgáltatások szabad mozgására és a letelepedés szabadságára vonatkoznak" Ki hitte volna hogy a mobilfizetes miatt nem lehet letelepedni Magyaroszagon, s szolgaltatni sem. Bezzeg Svajc, aki korlatozza a letelepedest, mikozben megtartja az osszes szabadkereskedelmi elonyt, ott nincs baj. Majd amikor Anlia meg nemetorszag korlatozza a munkaero szabad aramlasat, amelyrol egyre tobbet beszelnek, az sem less baj. De ezek a franya Magyarok. It dul a korlatozas, hiaba no, REZSIM, REZSIM, REZSIM...DAJKTATURJA... SAJOSZABASAG...AJJJAJAJJ
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!