Uniós növekedési bankot hozna létre Schulz

2014. május 05. 13:04

Martin Schulz szerint a következő Európai Bizottságnak egy uniós „gazdasági növekedési bankot” kell létrehoznia a tagállamok közös tulajdonában álló Európai Beruházási Bank átalakításával.

2014. május 05. 13:04

A következő Európai Bizottságnak (EB) egy uniós „gazdasági növekedési bankot” kell létrehoznia a tagállamok közös tulajdonában álló Európai Beruházási Bank (EIB) átalakításával az európai szocialisták vezető politikusa, Martin Schulz szerint. Az európai szocialista pártcsalád által az EB vezetésére jelölt német politikus Berlinben tartott hétfői tájékoztatóján kiemelte: elfogadhatatlan, hogy a kereskedelmi bankok nem hitelezik tovább a vállalkozásoknak az Európai Központi Banktól minden korábbinál olcsóbban szerzett forrást, hanem ismét „a spekuláció útjára lépnek”.

A cégek források híján nem tudják megvalósítani fejlesztési, beruházási terveiket, ezért az európai parlamenti választások után felálló új bizottságnak sürgősen lépnie kell. Az EIB alapjaira egy új intézményt kell felépíteni, amelynek célja a gazdasági növekedés beindítása, különösen a fiatalkori munkanélküliség visszaszorítása érdekében – mondta Martin Schulz.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2014. május 05. 17:55
Nocsak, egy szocdemnek is feltűnt a bankok nem kifejezetten gazdaságbarát működése? Az MNB erre találta ki a hitelét, de azt se nagyon osztják, mert igen kevés a folyamatosan nyereséges vállalkozás, márpedig még a nullások se kapnak "növekedési hitelt", pedig manapság a túlélés is eredmény. Na mindegy, mindenesetre egy jópontot bevések a schulznak.
bookmark
2014. május 05. 14:21
Az EU-ban már így is túl sok a bank és a költség. Csökkenteni kellene a bürokrácia költségeit és a befizetések összegeit, így a tagállamoknál több pénz maradna és akkor nem kéne arról vitázni, hogy jön a pénz Brüsszelből vagy nem jön, mert ki se megy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!