Egy ukrán gázipari cég vezetőségének tagja lett Joe Biden amerikai alelnök fia

2014. május 14. 21:25

Egy ukrán gázipari cég, a Burisma Holdings igazgatótanácsának tagja lett Joe Biden amerikai alelnök fia és John Kerry külügyminiszter fogadott fiának egyik közeli barátja – közölte szerdán a The Wall Street Journal.

2014. május 14. 21:25

 Egy ukrán gázipari cég, a Burisma Holdings igazgatótanácsának tagja lett Joe Biden amerikai alelnök fia és John Kerry külügyminiszter fogadott fiának egyik közeli barátja – közölte szerdán a The Wall Street Journal.

 
Az ügy azért keltett feltűnést, mert Biden és Kerry fontos szerepet tölt be az Egyesült Államoknak az ukrán válsággal kapcsolatos diplomáciájában. A Burisma tulajdonosa Nyikolaj Zlocsevszki, a megbuktatott Viktor Janukovics ukrán elnök környezetvédelemért és természeti kincsekért felelős minisztere volt.
 
Biden alelnök ifjabbik fia, a 44 éves Hunter Biden májusban lett tagja az igazgatótanácsnak, a cég jogi részlegének vezetőjeként. Néhány héttel korábban az a 39 éves Devon Archer is a vezetés tagjává vált, aki Kerry fogadott fia, Christopher Heinz – a Heinz-féle „mártásbirodalom” örököse – főiskolai szobatársa volt.
 
Archer feladata az, hogy amerikai befektetőket kutasson fel, javítsa a vállalat irányítását és kiterjessze a cég működési területét. Biden és Heinz egyaránt a Rosemont Seneca Partners amerikai befektetési cég alkalmazottja, amely viszont alvállalata a Rosemont Capital elnevezésű magántőke-befektetési cégnek, amelynek Archer és Heinz a társalapítója.
 
Az amerikai külügyminisztérium nem kívánta kommentálni az ügyet, az alelnök szóvivője pedig kijelentette, hogy Hunter Biden magánemberként, az amerikai kormány jóváhagyása nélkül lett vezető az ukrán cégben.
 
A Burisma igazgatótanácsának elnöke tavaly óta Alan Apter amerikai befektetési bankár. A cég egyike annak a maroknyi ukrán magánvállalatnak, amelyek együttesen az ország gázkitermelésének valamivel több mint 10 százalékát ellenőrzik, a többi részben vagy egészében állami tulajdonú vállalatok kezében van.
 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polnemkor
2014. május 15. 10:05
Amúgy olvassátok el a témával kapcsolatban Gazda István írását a mostani Demokratában. Egy oldalon benne van minden Iraktól, Líbiától Szírián át Ukrajnáig. Az amerikai népen mint gazdaállaton élősködő parazitahatalom minden mocskos aljassága. Ez csak egy újabb egyértelmű bizonyíték erre. Irak területén talán fel egymás közt (immár dokumentáltan!) az olajkitermelést a háttérhatalom cégei már hónapokkal az ország lerohanása, megszállása és véres káoszba taszítása előtt?
ciprióta
2014. május 15. 05:23
a hir a szokásos orosz propagandakacsa ukrán vetülete, arra viszont tökéletesen jó,hogy putler önmagának öngólt rugjon. Én itt a site-on már két hete megirtam,hogy a donyeck-luganszki orosz szemétségek mögött a hatalmas palagázkészlet áll,amelyre putler rá akar tenyerelni. Kitermelni nem tudja ugyan,mert az oroszokna nincs saját technológiájuk, az amcsik viszont leállitották a szükséges technika szállitását és letiltották az együttmüködést a saját cégeiknek ezen a területen az oroszokkal. Az igazi szarházi tehát putler és nem az alelnöki gyermek....DDDDDD Oroszországból egy fasiszta, terjeszkedő konglomerátum lett, egyre közelebb a magyar határhoz....ébresztő faszkalapok...a spejz ürülni fog...
Droite
2014. május 14. 23:42
Mellyen elitelem a WSJ és a mandi szerkesztoit. Miert kell rosszindulatu osszefonodasokat feltetelezni ott ahol most csendben kellene inkabb keverni a szart. Es visszautasitom Kerry és Biden " urak" neveben az alaptalan vadakat...Egyebkent is habzo szajjal vadaskodni csak Kerry szenatornak lehet. Meg mi minden van amit nem kotnek az orrunkra..
Akitlosz
2014. május 14. 22:03
Na tessék! Ezért is pénzelték az amerikaiaknak az ukrán puccsot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!