Ausztrál Tom magyarul ír

2014. május 24. 08:28

Emlékeznek a magyarul tanuló ausztrál srácra, Tomra? Újra elővette magyartudását, hogy hallás után írjon le egy dalszöveget.

2014. május 24. 08:28

A magyar nyelvtanulásáról vicces videókat készítő Tommal még 2010-ben beszélgettünk. Akkor ezt mondta a nyelvünkről:

„Mikor kezdtél el magyarul tanulni és miért pont ezt a nyelvet választottad?

Eddig kb 1 eve tanulok. Valasztottam a nyelvedet, mert mar voltam Magyarorszagon es annyira tetszett, hogy elkeztem dolgozni ott, Ericsonnal nehany honapot. Amikor visszajottem Ausztraliaba, tudtam kapcsalotban maradni magyarokkal, ezert keszitettem egy video YouTube-on. Kiraly reakcio volt, es a magyar emberek mindig annyira kedvesek velem, azert kivancsi vagyok jobban ismerni a magyar kulturat.

Mi tetszik neked a magyar nyelvben?

Hmmm... szeretem, hogy a nyleved uberlogikus. Erzem magam, hogy csinalom egy 'puzzle' amikor egy mondatot probalkozom osszetenni. De a kifejezeseket kulonlegesen szepek magyarul, szerintem. Nagyon szines, es ugyes a magyar nyelv. Biztos, ez egy oriasi kihivast nekem, hogy ausztralkent tanuljak a magyart, de ugyonakkor ez erdekes jobban erteni mit a magyarok tapaszkodnak az angol tanulasaiban. Azert van egy uj... respect a magyaroknak, mert az elmenyeimben, a magyarok beszelnek tenyleg nagyon szepen angolul.

Honnan jött az ötlet, hogy megoszd a neten a tudásodat?

Azt hittem, hogy lenne egy jo modszer tanulni magyarul es kapacsalotban maradni Magyarorszaggal. Soha sem gondoltam volna, hogy anniyra oriasi lennek a visszajelzesek.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SoukySanjay
2014. május 24. 12:00
Van egy bolti eladó ismerősöm Ausztriában,aki eredetileg német,de egyszer volt egy magyar fiúja,aki tisztességesen megtanította a magyar nyelvre.Magyarországon soha nem járt,viszont mindent tud az országrólEgyszer érdekes lenne összeszedni ezeket az embereket a világ minden tájáról.Valószínűleg nagyon érdekes storyk kerekednének ki,mindannyiunk javára.
dick52
2014. május 24. 10:07
Gratulálok és sok sikert a továbbiakban!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!