A Krím nem egy hajó, amit el lehet vinni az orosz partokhoz

2014. március 21. 10:40

Aggódó és bizakodó krímiek is megszólalnak a Euronews riportjában.

2014. március 21. 10:40

Ukrajna 23 éven át a fejlődés útját járta és bízhattunk abban, hogy haladunk az európai értékek felé. A legjobb esetben megáll a fejlődésünk, a legrosszabb esetben vissza is eshetünk” – mondta egy krími üzletember.

Egy kórházigazgató bizakodóan nyilatkozott: „lehet, hogy más lesz a tulajdonos, de még a szovjet idők alatt is, és azóta is itt kezeltetik magukat az emberek.

Sokak szemében viszont az orosz csatlakozás a Szovjetunió visszatértét jelenti. Az utóbbi időben ukrán és a tatár kisebbség összefogott, meg akarják akadályozni, hogy Moszkva annektálja a félszigetet.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciseaux
2014. március 21. 18:32
Ahogy az ember nézi ezeket a képeket, a delapidált környezetet, eszébe jut, hogy Magyarország 1989-90-ben szeretett volna szabad piacot...és, hogy most, 24 évvel később, az életszínvonalunk (vásárlóerő) megegyezik az 1978-assal, a "virágzó tiszta falu" helyett egy kifosztott és delapidált vidékünk van, ahol most kevesebb a háztáji jószág, mint a II. Világháború után. Éljen a szabad piac! Nyissunk presszót Bécsben! 1990-óta elvesztettünk 1 millió munkahelyet, a magyar állam a "legkiprivatizáltabb" Európában, a magyar GDP nem létezne "külföldi befektetők" nélkül, akik az olcsó és jól képzett munkaerőt egyrészt elviszik (brain-drain), másrészt rosszabbúl fizetik, mint a hazájukban egyenlő termelékenységet produkáló munkásaikat (mert ezért lettünk EU tagok). Mára nincs egy nemzeti légitársaságunk sem. Szóval, talán a következő 24 évben sikerül elérni a "nyugati nívót".... ps.: annak nagyobb az esélye, hogy a "nyugati nívó ér le" a miénkhez.
Kárpáti Zoltán
2014. március 21. 14:40
A Krím egy olyan hajó, ami elment.
USsange
2014. március 21. 14:17
Látom megkeresték a helyi heller-konrád különítményt spontán interjúra. :))) Már csak az a kérdés miért volt ilyen sima, eleve lefutott a népszavazás?
kukagyerek
2014. március 21. 12:30
Ebből az tanulság, hogy ne vegyünk a kezünkbe olyan fagyit, amelyik visszanyalhat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!