WC-ben tudtak megpihenni a banki gyakornokok

2014. január 14. 15:02

Nagyító alá kerültek a bankok fiatal munkatársainak munkaórái, miután a Bank of America egyik gyakornoka belehalt a folyamatos, hajnalig tartó munkavégzésbe.

2014. január 14. 15:02

Most több gyakornok is nyilatkozott arról, hogyan oldották meg a munka közbeni pihenést. Egy gyakornok például a Business Insider oldalnak arról mesélt, hogy kreatív módon igyekeztek megoldani az alvást: a WC-n csukták le a szemüket pár percre. A Business Insider lapnak többen is beszéltek arról, hogy a Barclays befektetési bank hongkongi irodájában úgy pihentek meg munka közben, hogy a WC-ben fülükbe dugták fülhallgatóikat és pár percig relaxáltak, amikor aztán az ébresztő keltette őket. A gyakornokok csak „WC-s szundinak” hívták ezt a pihenési formát.

A cég szóvivője nem akart reagálni a konkrét esetre, ugyanakkor megjegyezte, hogy az elemzői programjukat folyamatosan monitorozzák annak érdekében, hogy bár kihívásokkal legyen teli a munka, az kiegyensúlyozott is legyen – írja a hvg.hu.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2014. január 14. 16:03
hóvég!!!! Annyi érdekes téma van, most nincs ugorka szezony!! Ha még 'Magyarországon' lévő bankról írnál?? De itt a munkatörvény könyve nem engedélyezi az ilyen 'túl' munkát!!!
GV0917
2014. január 14. 16:02
A gyakornok csak "WC szundinak "hívják a helyet. Nos kedves gyakornokok, a munkásosztály-akik végül is a gyár tulajdonosai voltak, mert "Tiéd a gyár!" címen államosították, ezt írták a színes "Budi költemények aranykönyvébe":Ez a sz@rnak temetője, szegény munkás pihenője.Nincs új a nap alatt!
S0ma
2014. január 14. 15:55
Eddig azt gondoltam, hogy csak a tőzsdei alkuszok halnak korán. Ott harmincévesen már bőven kiégettnek számít valaki.
Akitlosz
2014. január 14. 15:51
Minden munkahelyen a WC szokott a menekülő hely lenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!