Nem valós a terrorfenyegetés a MOB szerint

2014. január 22. 14:24

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a téli olimpia szervezőbizottságának állásfoglalása után a MOB úgy döntött, nem valós a terrorfenyegetettség Szocsiban, ezért továbbra is készülnek a téli játékokra.

2014. január 22. 14:24

Nem valós az a terrorfenyegetés, amelyet a MOB és más országok olimpiai bizottsága kapott a közelgő szocsi játékok előtt. Ezt az után állapították meg, hogy a a MOB e-mail címére érkezett fenyegető üzenetet a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál és a szocsi szervezőbizottságnál is elemezték.

Nagy Zsigmond, a Magyar Olimpiai Bizottság nemzetközi igazgatója, a Szocsiba utazó magyar csapat vezetője elmondta, hogy „a NOB és a szocsi szervezőbizottság is hivatalosan jelezte a levél elemzését követően, hogy a fenyegetés nem valós, és az a személy, aki küldte, mindenféle üzeneteket küldözgetett az olimpiai család sok tagjának”.

A MOB közleményben ismertette a NOB és a szocsi játékok szervezőbizottságának hivatalos állásfoglalását. „A Nemzetközi Olimpiai Bizottság rendkívül komolyan veszi a biztonságot és minden egyes hiteles információt továbbít az illetékes biztonsági szolgálatokhoz. Azonban ebben az esetben úgy tűnik, hogy a több Nemzeti Olimpiai Bizottsághoz megküldött e-mail nem jelent fenyegetést és úgy tekinthető, mint a nyilvánosság egy tagjától érkezett esetleges, nem célzott üzenet.”

A MOB a válasz ismeretében hangsúlyozta, hogy folytatja az olimpiai előkészületeket és a magyar csapat részt vesz a játékokon. „A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a Szocsi Téli Olimpiai Játékok Szervezőbizottságának állásfoglalásai alapján a Magyar Olimpiai Bizottság változatlanul folytatja az olimpiai előkészületeket és a Magyar Olimpiai Csapat részt vesz a Szocsiban megrendezésre kerülő XXII. Téli Olimpiai Játékon”.

A TEK is megvizsgálta a MOB-hoz érkező fenyegető üzenetet. Fodor Gergely, a TEK társadalmi kapcsolatok osztályának vezetője elmondta, hogy folyamatosan figyelik és értékelik az olimpiával kapcsolatos terrorfenyegetettséget, kapcsolatban vannak az orosz társszervekkel és részt vesznek a terrorfenyegetettséget vizsgáló munkacsoportban is. Mivel az orosz társszervektől kiemelt fenyegetettségre vonatkozó jelzés nem jött, a kapcsolattartás intenzitása nem változott.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2014. január 22. 14:58
"Nem valós a terrorfenyegetés a MOB szerint" A Schmitt hagyományoknak megfelelően, a MOB lefekszik a kormánynak és inkább kockáztatja a sportolók, szurkolók életét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!