Ócsítja a gázt Ukrajnának Oroszország

2013. december 17. 16:46

Oroszország a jelenleginél olcsóbban adja a földgázt Ukrajnának – közölte Vlagyimir Putyin. Azt is bejelentette az orosz-ukrán államközi bizottság ülését követően, hogy Oroszország 15 milliárd dollár (mintegy 3200 milliárd forint) értékben vásárol ukrán államkötvényeket.

2013. december 17. 16:46

A Gazprom és ukrán partnere a 2009-es gázegyezményt kiegészítő megállapodást írta alá, amely lehetővé teszi, hogy Oroszország a jelenleginél olcsóbban adja a földgázt Ukrajnának – közölte Vlagyimir Putyin orosz államfő az orosz-ukrán államközi bizottság keddi moszkvai ülését követően. Putyin szerint nem volt szó a vámunióról.

Az orosz elnök és partnere, Viktor Janukovics ukrán államfő jelenlétében számos fontos megállapodást írtak alá a különböző minisztériumok és hatóságok vezetői. A két ország gazdasági miniszterei kézjegyükkel látták el az orosz-ukrán kereskedelmi vitát lezáró egyezményt.

Vlagyimir Putyin azt is bejelentette az orosz-ukrán államközi bizottság ülését követően, hogy Oroszország 15 milliárd dollár (mintegy 3200 milliárd forint) értékben vásárol ukrán államkötvényeket. Az orosz államfő elmondta, hogy az euróban kibocsátott értékpapírokat az  úgynevezett Nemzeti Jóléti Alapból vásárolják meg. Hangsúlyozta, hogy nem támasztottak ezzel kapcsolatban semmilyen feltételt Ukrajnának. A céljuk az ukrán állami költségvetés támogatása. Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter később elmondta, hogy két részletben vásárolnak ukrán államkötvényeket: egyrészt az év végéig, majd pedig jövőre.

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wartog
2013. december 17. 21:42
no meg ahogyan tudom, az ország bevételeinek 40%-a származott a vámokból.
Akitlosz
2013. december 17. 20:32
Azért annyi eszük van, hogy eurókötvényt vesznek. Nem hrivnyakötvényt. Tüntethetnek a naiv ukránok, de az EU ugyan messze nem tud a számukra Oroszországéval versenyképes ajánlatot tenni.
oskar
2013. december 17. 20:30
Oroszország Ukrajnával együtt egy érdekszférához tartozik. Nagy csapás volt mindkettőre a kommunista kísérlet. De kezdik kinőni. Én nézem az orosz RTR-Planeta adásait. Ott minden problémát megvitatnak, és még a nézőket is bevonják sms szavazatokkal. (Szolovjov, Mamontov) Sok orosz ismerősöm van és az ő elbeszélésük alapján egyre jobb ott élni. Véleményem szerint Oroszország nagy lesz és írígykedhet majd rá sok ország.
wartog
2013. december 17. 20:16
Mindenki hajlamos elfelejteni, hogy az ami miatt elviselhető volt a hajdani Kádár éra, az csak az olcsó orosz nyersanyagok, és a hatalmas piac miatt volt.jó, lehúztak bennünket, de mindent megvettek, és egész jól megélt az ország belőlük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!