Olimpiai láng az űrben

2013. november 07. 11:17

Űrsétára vitték az olimpiai lángot az oroszok. Az ötkarikás játékok jelképét eddig sosem vitték ki az űrbe.

2013. november 07. 11:17

A szocsi olimpia színeivel feldíszített Szojuz űrhajó vitte magával az olimpiai lángot a Nemzetközi Űrállomásra. Az ötkarikás játékok jelképét a háromfős legénység egy már ott lévő csapatnak adja át. Ez a csapat fogja kivinni a nyílt világűrbe a lángot, amit később egy harmadik legénység hozza vissza a Földre. Az olimpiai lángot korábban nem vitték még ki soha az űrbe. A Szocsiban megrendezésre kerülő XXII. téli olimpiai játékok 2014. február 7-én kezdődik, és február 23-ig tart majd.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2013. november 08. 11:20
Ez is csak egy bombasztikus propaganda-fogás (egyáltalán hogyan fog égni a láng, mivel az űrben nincs oxigén), ami csak még jobban erősíti az olimpiáról szóló propaganda és a tényleges valóság közti ellentmondást. Nem véletlen, hogy ezt az olimpiai lánggal való futást a nácik találták ki az 1936-os olimpia kapcsán. A béke jele, mert hát a nácik a békére készültek, mint az köztudomású.
nyugalmazott tanár
2013. november 08. 10:15
Űrsétára vitték az olimpiai lángot az oroszok. Az ötkarikás játékok jelképét eddig sosem vitték ki az űrbe. Miért kell egy nemes eszméből hülye propagandát csinálni? Legközelebb hova viszik az olimpiai lángot? A víz vagy a föld alá?
Akitlosz
2013. november 07. 20:16
Kezd bulvárosodni az űrkutatás, már ha ezt annak lehet nevezni. 1970. körül ugyan ki gondolta volna, hogy 2013-ban itt, és csak itt fog tartani az űrkutatás?
Locassen
2013. november 07. 18:39
ja megvan, BBC megírta a tutit: "It will not be lit aboard the space station as this would consume oxygen and pose a risk to the crew." - mondtam én, hogy csalás van benne. viszont kiviszik űrsétára, az cool.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!