Kollégái jelszavával szerezte meg az adatokat Snowden

2013. november 08. 08:58

Az NSA egykori informatikusa meggyőzte kollégáit, hogy rendszergazdaként szüksége van azok felhasználónevére és jelszavára, majd a kódok segítségével jutott hozzá azokhoz az adatokhoz, amikhez amúgy nem lett volna hozzáférése.

2013. november 08. 08:58

Edward Snowden, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt informatikusa kollégái számítógépes jelszavát felhasználva jutott hozzá illetéktelenül olyan titkos információkhoz, amelyeket kiszivárogtatott a médiának – írja pénteken a Reuters washingtoni forrásokra hivatkozva.

Snowden az NSA hawaii regionális központjában dolgozó mintegy 20-25 kollégáját győzte meg arról, hogy adják meg neki felhasználói nevüket és jelszavukat, mert rendszergazdaként szüksége van a kódokra munkája elvégzéséhez. Így Snowden birtokába kerültek olyan információk, amelyekhez nem volt hozzáférése. A brit hírügynökséget informáló források szerint a félrevezetett kollégákat kihallgatták és felmentették tisztségükből.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2013. november 08. 09:27
Ez igazán ijesztő: ha szakembereket is át lehet verni,milyen kiszolgáltatott az egyszerű,mezei internetező.
kamasuka
2013. november 08. 09:07
Mintha bohócot látnánk. Ő volt ilyen baldricki furfangos, csak ő a pénzünket csalta ki, hogy ne a politikából kelljen megélnie. De nem ő az egyetlen. Bajnai Rezső Gázrezsim váltóőr Gittegylete is hasonló módon működik.
Scarmond
2013. november 08. 09:05
:) Okos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!