Indul a Fülöp-szigetekre a Református Szeretetszolgálat is

2013. november 10. 15:30

Nyolctagú orvoscsoporttal, valamint tizenötezer dollár értékű egészségügyi felszereléssel és adománnyal indul útnak hétfő reggel a Magyar Református Szeretetszolgálat a tájfun sújtotta Fülöp-szigetekre.

2013. november 10. 15:30

A nyolc orvosból álló csoport teljesen önellátó, kórházi sátorral is rendelkezik, így a gyógyítást egyből az érkezés után megkezdik a legnagyobb kárt szenvedett Tacloban városában. A református egyház adományaként orvosi felszerelést, kötszert, gyógyszert, infúziót és fájdalomcsillapítót is visznek magukkal a Fülöp-szigetekre. A misszió másodlagos célja, hogy felmérjék a helyreállítás során adódó igényeket és lehetőségeket.

Vasárnap délután a Baptista Szeretetszolgálat humanitárius csapata is az ázsiai országba utazik. A Fülöp-szigeteki kormány becsléseire hivatkozva a helyi hatóságok vasárnap azt közölték, hogy több mint tízezer halálos áldozata lehet az ország középső részén végigsöpört Haiyan tájfunnak Leyte szigetén és környékén.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!