Ezrek tüntettek Obama ellen Stockholmban

2013. szeptember 05. 09:23

Az amerikai hatóságok által folytatott titkos adatgyűjtés miatt, valamint a szíriai intervenció ellen tüntettek több ezren szerda este Stockholmban, Barack Obama amerikai elnök látogatása alkalmából.

2013. szeptember 05. 09:23

A demonstráción több különböző szervezet ‒ köztük a Szeptember 4-e nevű baloldali hálózat ‒ tagjai vettek részt, de egységben, több kilométeres sorban, transzparenseket magasba tartva vonultak a városközpontba, arra a térre, ahol a parlamenti képviselők és a pártok irodáinak zöme van.

Mi mindannyian Edward Snowdenek vagyunk” ‒ volt olvasható a Kalózpárt transzparensén, utalva az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt alkalmazottjára, aki felfedte az NSA adatgyűjtő tevékenységét.

Le az Egyesült Államok imperializmusával” ‒ skandálták radikális baloldaliak. Az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet tagjai „El a kezekkel Szíriától”, „Ne legyen háború Szíria ellen” jelmondatok alatt vonultak.

Több szíriai egyesület is tüntetett, legalább az egyik a várható amerikai katonai beavatkozás ellen, de volt olyan csoport is, amely a Bassár el-Aszad vezette szíriai hatalom megdöntéséért. A rendőrség többször közbelépett, hogy az ellentétes ideológiájú csoportok között ne legyen összetűzés.

A demonstrálók közül sokan csalódottságuknak adtak hangot a jelenlegi amerikai vezetés miatt, mert úgy vélik, hogy Obama az őt megelőző amerikai elnök, George W. Bush háborús politikáját kezdi másolni.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2013. szeptember 05. 10:45
Obama csupán egy báb! Nobel díj? Miért is kapta? gyomorforgató.
magnamater
2013. szeptember 05. 10:18
Obama csak azt teheti, amit a háttérhatalmak engednek neki - a Kennedyeket is ki lehetett nyírni, Obamával még könnyebb lesz elbánni.
marko11
2013. szeptember 05. 10:06
Talán mégsem kellett volna Nobel-békedíjat adni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!