Ékszerekkel teli kincsesládát találtak az Alpokban

2013. szeptember 27. 08:48

Egy francia hegymászó kincsesládát talált a francia Alpokban, a Mont Blanc közelében. Közel 75 millió forintot ér.

2013. szeptember 27. 08:48

Több tízezer euro értékű drágakövet talált egy kincsesládában egy szerencsés hegymászó a francia Alpokban. Az drágakövek Made in India feliratú zacskókba voltak csomagolva. Azt feltételezik, hogy a csomag az indiai légitársaság üzemeltetett, 1950-ben balesetet szenvedett Malabar Princess nevű repülőgépről származhat. Azonban 1966-ban egy másik indiai gép is lezuhant a környéken, így egyelőre nem zárható ki az sem, hogy arról a gépről származnak az ékszerek.

A szerencsés megtaláló a kincset átadta a francia hatóságoknak, akik indiai nyomozókkal közösen igyekeznek kideríteni, hogy ki lehet az ékszerek tulajdonosa, akinek hozzátartozója valószínűleg valamelyik szerencsétlenül járt gépen utazott. Ha nem sikerül megtalálni a tulajdonost, és senki nem jelentkezik a kincsesládáért, akkor a becsületes megtaláló elnyeri méltó jutalmát, és a francia törvények értelmében övé lehet a 246 ezer euró értékű zsákmány, ami nagyjából 75 millió forintot jelent.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
56október
2013. szeptember 27. 13:20
Az emberi természet ismeretében többen jelentkeznek majd hozzátartozóként, mint ahányan valaha is utaztak a két gépen együttvéve.
tevevanegypupu
2013. szeptember 27. 10:20
Az az enyem volt, kerem vissza de tustent!
bsandor
2013. szeptember 27. 10:09
adják a Zsótinak,az éhez meg retteg,sőt,követelem
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!