Băsescu: Ponta, mennyi pénzt kaptatok Verespatakért?

2013. szeptember 02. 11:53

Bár továbbra is támogatja a verespataki bányaberuházást, Traian Băsescu elképzelhetőnek tartja, hogy népszavazást írjon ki az ügyben. Mivel Pontáék korábban megkérdezték, mennyi pénzt kapott a Rosia Montana Gold Corporationtől, most visszakérdez.

2013. szeptember 02. 11:53

Az Adevărulnak nyilatkozó Traian Băsescu továbbra is támogatja a verespataki bányászatot, mivel a nemesfémek ára folyamatosan emelkedik, de úgy látja, társadalmi konszenzusra, közösségi döntésre van szükség. Ezért elképzelhető, hogy népszavazást ír ki a kérdésről, amire a 2014-es EP-választással egy időben kerülne sor.

Románia elnöke szerint a Victor Ponta kormányára egyébként is jellemző gyávaság legbiztosabb jele, hogy parlamenti döntés mögé bújna olyan kérdésben, amihez elég lenne egy kormányrendelet. Arról is beszélt, hogy Ponta annak idején ellenzékből megkérdezte tőle, mennyi pénzt kapott a Rosia Montana Gold Corporationtől, így most ő kérdezi Pontától, hogy mennyibe került a törvénytervezet.

Vasárnap Románia számos városában tüntettek a tervezett ciános aranybányászat ellen, Bukarestben és Kolozsváron több ezren vonultak az utcára.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ottapont
2013. szeptember 02. 16:14
Kíváncsi vagyok ha népszavazást írnának ki mekkora lenne a részvétel? A tüntetések ugyanis érdektelenségbe fulladtak. Szerintem a magyar vízum is érdekesebbek az átlag románnak mint a környezetvédelem.
krisztoforo48
2013. szeptember 02. 14:30
A nagy büdös helyzet az:hogy büdös van és ezt érzi mindenki.Nem lehet a népek és a lakosság felett dönteni,jó lenne ha ezt tudomásul vennék!
szabadhajdu
2013. szeptember 02. 13:35
Bagoly mondja verébnek nagy fejű.
Toportyán tiszteletes
2013. szeptember 02. 12:59
Basescu kiosztotta a másik victorkát is HAHA!Kűzd az öreg komcsi rendesen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!