A német szocdemek nekimennének a bankároknak

2013. augusztus 09. 13:34

A német Szociáldemokrata Párt „megszorongatná” a bankokat és a gazdagokra vetne ki adót.

2013. augusztus 09. 13:34

A német Szociáldemokrata Párt (SDP) vezetője, Peer Steinbrück azt ígérte, hogy kormányra kerülésük esetén gazdagokra vetnek ki majd adót, valamint „megszorongatják” a bankokat. Steinbrück hat héttel a német választások előtt kemény lejárató kampányt is indított legfőbb riválisa, Angela Merkel ellen.

Az SPD-vezető Steinbrück szerint Németországnak olyan dinamizmusra és mozgásra lenne szüksége, amelyet a jelenlegi kancellár nem tud biztosítani. „Ez a kormányzat állóvizet jelent. Állóvizet, amitől nem lehet kifáradni. Állóvizet, ami még csak meg sem izzaszt. Elég sokan szeretik ezt. Lehet, hogy ezzel magyarazható, hogy Merkel asszony gyakran úgy lebeg a kormány feje felett mint egy elnök és azt gondolja, hogy így szépen mindenkit elringatva, megússza ezt az egészet” ‒ mondta Steinbrück.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2013. augusztus 10. 16:38
"A német Szociáldemokrata Párt (SDP) vezetője, Peer Steinbrück azt ígérte, hogy kormányra kerülésük esetén gazdagokra vetnek ki majd adót, valamint „megszorongatják” a bankokat..." Na és Konrád Gy. és a többi zsidó tudja már ezt?
balbako_
2013. augusztus 10. 12:15
Rohadt Orbánista, fasiszta banda!
rajgy
2013. augusztus 10. 11:31
1) A "Kavalerie" elhíresült szót, Peer Steinbrück használta még pénzügyminiszter korában a svájciakat fenyegetve, http://www.blick.ch/news/ausland/peitschen-peer-laesst-kavallerie-wieder-los-id1784731.html hogy odaküldi a dugipénzek miatt. (Hozzá is ragadt a "Kavalerie" szó) 2) Májusban "fogást keresett" a konzervativ Frau Merkelen, és ő hozta szóba, hogy Magyarországot ki kellene rúgni az EU-ból. 3) Erre válaszolt a Frau Merkel, hogy nem kell mindjárt a "Kavalerie"-t (lovasságot) küldeni. --- A Peer Steibrück szeretné a szociális vívmányokat megtartani, (kanadai és ausztrál módon), ami "Qualitative Einwanderung"-ot (minőségi bevándorlás) jelent. Vagyis = Jól képzett orvosból akármennyi jöhet, képzetlen romákat (Romániából, Bulgáriából Jan.1-től lejár a 7 év), pedig vissza. http://www.youtube.com/watch?v=wRi_6NWnkCQ Itt a 9.perctől beszél róla
Locassen
2013. augusztus 09. 17:39
fura, Helmut Kohlt is azért szavazták ki a németek a kancellári székből tizeniksz év után, mert egyszerűen megunták, nem azért mert rosszul vezette az országot; most Steinbrück ugyanerre próbál apellálni Merkel esetében is. Aztán mint Schröder II bizonyára dinamizálni, meg mozgatni fogja Németországot. Kb. mint a hashajtó. Fletó szelleme lebeg az SPD felett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!