Biztonságban vannak az Egyiptomban nyaraló magyar turisták

2013. július 04. 20:41

Biztonságban vannak az Egyiptomban nyaraló magyar turisták, az üdülőhelyeken nyugalom van, az ellátásukkal nincs gond – mondta az MTI-nek a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ) szóvivője.

2013. július 04. 20:41
Molnár Judit hangsúlyozta, hogy a szervezetten utazók döntő többsége a Kairótól több száz kilométerre lévő Vörös-tenger melletti üdülőhelyeken nyaral, Hurghadaban és Sharm es-Shejken, ahová közvetlenül, charterjáratokkal viszik az utasokat. Az idegenvezetőkkel, a külföldi partnerirodák és a Külügyminisztérium munkatársaival folyamatos kapcsolatban vannak. 
 
A kirándulásokat a biztonság kedvéért átmenetileg felfüggesztették az irodák, ez azonban csak az utasok nagyon kicsi szegmensét érinti.
 
A magyarok által kedvelt egyiptomi üdülőhelyen, Hurghadában élő magyarok arról számoltak be az MTI-nek, hogy a helyiek békésen ünnepelték csütörtökre virradóra Mohamed Murszi államfő elmozdítását, ugyanúgy kezdték a napot, mint más hétköznapokon. 
 
Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője szerdán az MTI-nek azt mondta, hogy a tárca egyelőre nem változtat az Egyiptommal kapcsolatos utazási ajánlásain, de a helyzet rendkívül gyorsan változhat az országban, ezért érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni a konzuli szolgálat figyelmeztetéseit és a híradásokat. 
 
A Touristik Union International (TUI) nevű német utazásszervező cég ugyanakkor csütörtökön hétfőig érvényben lévő ideiglenes foglalási tilalmat rendelt el a kairói utakra a bizonytalan egyiptomi belpolitikai helyzet miatt. Az ügyfelek addig ingyenesen törölhetik vagy módosíthatják a már lefoglalt utakat. Egyelőre csak elvétve törölnek utakat, és nagyobb változtatásokra sem volt eddig szükség az iroda szerint.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!