Itt az új baloldali ernyőszerv

2013. május 22. 19:08

Németországban az SPD fennálásának százötvenedik évfodulója előtt alapították meg a hetven ország baloldali pártjait felölelő Haladó Szövetséget.

2013. május 22. 19:08

„Haladó Szövetség (Progessive Alliance) néven új nemzetközi baloldali ernyőszervezet jött létre szerdán Lipcsében a Német Szociáldemokrata Párt százötvenedik születésnapjának előestéjén több mint hetven baloldali párt köztük a Magyar Szocialista Párt” – részvételével.

A globális hálózat megalakítására a Fülöp-szigetektől Egyiptomon át Ausztráliáig a világ minden tájáról érkeztek baloldali politikusok a keletnémet nagyvárosba. A szövetségbe tömörült pártok célja az emberközpontú gazdasági és politikai világrend létrehozása, jelszava: „Szabadság, Igazság, Szolidaritás”. A PA munkájában részt vesz például az amerikai Demokrata Párt és az Indiai Nemzeti Kongresszus. A szervezet megalakítása „új kezdet” a nemzetközi baloldal történetében – emelte ki beszédében Sigmar Gabriel, a német szociáldemokraták elnöke.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hakos
2013. május 23. 13:39
Hát, ha olyasmit produkálnak,mint az európai baloldal, akkor hamarosan meghaladott szövetség lesz.:)))))
Menetekel
2013. május 23. 09:35
Megújulnak, mint az MSZP ? És milyen progresszív nevük lett. Csodálatos :D Aki meg nem tartozik a "Haladó Szövetséghez" az gondolom maradi :D
nyugalmazott tanár
2013. május 23. 07:14
Újáéledt a Kommunista Internacionálé. Milyen demokrácia az, ahol az ilyen nemzetközi (fasiszta-bolsevik) terrorszervezeteknek létjogosultsága van?
Alarik
2013. május 23. 02:01
Már megint ezek a haladó eszmék. Előre az internacionalizmus dicső útján.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!