Nem élveznek majd teljes védelmet a nagybetétek

2013. március 26. 13:42

Egy készülő uniós jogszabálytervezet értelmében elképzelhető, hogy a jövőben a nem biztosított bankbetétek is részt kell venniük a szanálás alatt álló bankok hitelezőinek veszteségmegosztásában – írja a portfolio.hu.

2013. március 26. 13:42

A Reuters beszámolója szerint Michel Barnier uniós biztos szóvivője azt közölte: egy készülő uniós jogszabálytervezet értelmében lehetséges, hogy a nem biztosított – jelenleg 100 ezer euró fölötti – bankbetéteknek is részt kell majd venniük a szanálás alatt álló bankok hitelezőinek veszteségmegosztásában. Chantal Hughes szerint az viszont teljesen kizárt most és a jövőben is, hogy ez a 100 ezer euró alatti betétekre is vonatkozzon – írja a portfolio.hu.

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2013. március 26. 17:46
Azt hallottam, hogy az un. "nagybetétekre" magasabb kamatot fizettek a bankok. Azért ezen is érdemes elgondolkodni. A 100.000 Euro egyébként úgy érzem, hogy az itt hozzászólók zömének (nekem biztosan) igen nagy összegnek számít...
hátakkor
2013. március 26. 16:40
Hitelezők veszteségmegosztása :) Ügyes!
gubenc
2013. március 26. 15:42
Orbán Viktor megmondta, hogy az EU tanulni fog tölünk. Én nem vagyok nagy híve Viktornak, de el kell ismernem, hogy ez bejött. Az itt használt módszereket már ott is kezdik használni (pl. a magánnyugdíj pénzek). Csak nálunk már külön passzus is van az alkotmányban erre (37. cikk) Egyébként én elég veszélyesnek találom ezt a Ciprusi megoldást. Képzeljük el, hogy felröppen a hír, hogy egy állam bankjai csőd közeli helyzetben vannak. Nyilván mindenkinek Ciprus fog először eszébe jutni, és rohan kivennni a pénzét. És mit ad isten a bankok tényleg csődbe fognak menni, mert az emberek kivették a pénzüket. Én eddig komolyan kételkedtem a pénzügyi világban folyó összeesküvések ügyében, de ez azért elgondolkodtató.
tarackos
2013. március 26. 15:24
Jókat mulatok a sok antikapitalista narikommer kádárárva műaggódásán :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!