Túlzott spórolás miatt omolhatott le a szlovákiai autópályahíd

2013. január 29. 13:17

A pozsonyi Pravda szerint az autópályahíd betonozásakor használt segéd tartószerkezet összeomlását – mely 4 halálos áldozatot követelt – az okozta, hogy a váz építésekor az elégségesnél kevesebb acél állványt használtak.

2013. január 29. 13:17

Túlzottan takarékoskodtak a tartószerkezet építésekor, ez lehetett az oka Szlovákiában egy autópályahíd leomlásának, amely négy halottat követelt – írta a pozsonyi Pravda kedden. A baleset kivizsgálásának megállapításaira hivatkozva a Pravda arról írt: az autópályahíd betonozásakor használt segéd tartószerkezet összeomlását az okozta, hogy a váz építésekor az elégségesnél kevesebb acél állványt használtak. A független szlovák lap szerint a balesetnek nem kellett volna bekövetkeznie, ha csak néhány darabbal több állványt használnak az építés során, ami legfeljebb 10 ezer euróval növelte volna meg az egyébként 332 ezer eurós kivitelezési árat.

A baleset tavaly november 2-án történt, miután a D1-es autópálya Kiskerény (Kurimany) és Illésfalva (Iliasovce) között épülő hídja leomlott azt követően, hogy a betonozás során használt tartószerkezet összedőlt. A nagy visszhangot és a közvélemény felháborodását kiváltó tragédiának 4 halálos áldozata és 11 sérültje volt, a részben megépült hidat később le kellett robbantani. A romok eltakarítása várhatóan csak februárban ér véget.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!