Mint a bajor paraszt

2012. november 24. 15:49

Mit kérdez a bajor paraszt? Miért van az, hogy Türingiától pénzt veszünk el, a magyaroknak meg adunk?

2012. november 24. 15:49
Révész Sándor

„Miért van az, hogy Szabolcs-Szatmár megyétől pénzt veszünk el, Afrikának meg adunk? – ezzel a kérdéssel próbálkozott múlt kedden Orbán Viktor Brüsszelben a »kohézió barátainak« sajtóbeszélgetésén. Geo, a blogger fején szokta találni a szöget. A szög most sem úszta meg: »Mint tudjuk: Bajorországot szeretne Orbán. S mit kérdez a bajor paraszt? Miért van az, hogy Türingiától pénzt veszünk el, a magyaroknak meg adunk?«

Igen, Orbán kérdése pontosan így hangzana, ha ugyanezzel a morállal és felelősségérzettel bajor parasztnak születik. Miért adunk a távoli szegényebbnek a közeli gazdagabb (kevésbé szegény) helyett? Amúgy persze nem adunk. A bajor parasztnak sokkal többe került Türingia, mint Szabolcs-Szatmár, Németország kohéziója, mint Európa kohéziója; és többe kerülnek neki Európa Szabolcs-Szatmárai, mint Afrikáéi – Európa kohéziója, mint a világé.”

Összesen 195 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya tizedes
2012. november 25. 13:35
De lábszagú ez a révész.
I.Preskin
2012. november 25. 13:31
Hol van next az oszlató ék? Legyen már itt rend bassza meg !
koka7677
2012. november 25. 09:23
aggyá lóvét eu oszt kotróggy innét... szépek vagytok, mint egy csuti cigó.pont olyan a mentalitásotok. köpp köpp
taga20
2012. november 25. 00:14
Szerintem jót beszélgettünk. Én megyek aludni. Jó éjt! De szerintem ezeket a dolgaidat egy közgazdásznak ne mond el, mert hülyének néz. Tisztán jóindulatból mondom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!