Nem változik az euróövezeti kamatszint

2012. november 08. 14:07

Az Európai Központi Bank nem változtatott csütörtökön az irányadó euróövezeti kamatlábon, így annak mértéke továbbra is 0,75 százalék marad.

2012. november 08. 14:07

Nem változtatott, 0,75 százalékon tartotta az irányadó euróövezeti kamatlábat az Európai Központi Bank kormányzótanácsa csütörtöki kamatdöntő ülésén. A Reuters brit hírügynökség által megkérdezett elemzők többsége is tartásra számított.

Az EKB kormányzótanácsa háromszor, összesen 75 bázisponttal csökkentette az irányadó euróövezeti kamatszinten azóta, hogy Mario Draghi 2011. november elején átvette a szervezet irányítását. Legutóbb júliusban döntött a kormányzótanács 25 bázispontos kamatcsökkentésről. A testület, amely az EKB igazgatótanácsi tagjaiból és az euróövezeti tagállamok jegybankelnökeiből áll, szeptemberi ülésén új kötvényvásárlási programot hirdetett meg.

Mario Draghi 14.30-kor tart sajtótájékoztatót. Piaci szereplők elsősorban a jövőbeli kamatcsökkentés lehetőségére utaló jelekre figyelnek majd, illetve arra, hogy az EKB elnöke miként értékeli az Európai Bizottság által szerdán közzétett új makrogazdasági előrejelzéseket.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2012. november 08. 14:57
Ha rövidesen lejár az MNB elnöki székét bitroló fazon mandátuma, akkor itt is más lesz majd az élet. Nagyon remélem. És alig várom. Akkor majd én is befektetek pár Millát. Az árokba. :-)))))))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!