Együtt indul a jobboldal a román választásokon

2012. szeptember 16. 13:45

Választási szövetségre lépett három jobboldali párt Romániában. Céljuk, hogy egységes politikai alternatívát kínáljanak a május óta kormányzó Szociál-liberális Szövetséggel szemben.

2012. szeptember 16. 13:45

Választási szövetségre lépett három jobboldali párt Romániában: az Igaz Románia Szövetség (ARD) megalakulását rögzítő jegyzőkönyvet Vasile Blaga, a Demokrata Liberális Párt (PDL), Mihai Razvan Ungureanu, a Polgári Erő (FC) és Aurelian Pavelescu, a Kereszténydemokrata Nemzeti Parasztpárt (PNTCD) elnöke írta alá vasárnap Bukarestben.

Az ARD a május óta kormányzó Szociál-liberális Szövetséggel (USL) szemben kíván egységes politikai alternatívát teremteni a december kilencedikei parlamenti választásokon. Az új pártszövetség jele a szív, vezetését pedig a három tagpárt elnöke társelnöki minőségben közösen látja el. A részt vevő pártok megállapodtak arról, hogy közös jelöltlistákat állítanak a választásokon.

Az ARD-t bejegyezték a Központi Választási Irodánál. Romániában vasárnap jár le a választási szövetségek bejegyzésének határideje.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2012. szeptember 16. 14:08
A marhák! Nem tudják azt, amit a Viktor: egy népnek legalább 3 részre kell szakania!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!