Hazaküldték a romákat Franciaországból, de ők azonnal visszamennének

2012. augusztus 30. 19:47

Idén harmadszorra küldtek vissza Romániába romákat Franciaországból a hatóságok. A 179 roma ezúttal hiába kapott költőpénzt, már most készülnek a visszatérésre.

2012. augusztus 30. 19:47

Egy roma nemzetiségű román állampolgárokkal teli chartergép landolt csütörtök délután a temesvári repülőtéren, Franciaországból küldték haza őket – közölte a Mediafax hírügynökség. A repülőgép Lille-ből érkezett, fedélzetén 179 romával, közöttük 63 kiskorúval. A repülőtéren összegyűlt újságíróknak elmondták: a felnőttek fejenként 300, a gyerekek pedig fejenként 100 eurót kaptak a francia hatóságoktól azért, hogy hazatérjenek Franciaországból. Többen közülük úgy nyilatkoztak, hogy hamarosan kénytelenek lesznek visszatérni, mert ebből a pénzből nem sokáig tudnak megélni.

„Mit gondol, meddig tart ki ez a pénz? Romániában drága az élet, és itt nincs mit csinálnunk. Most hazamegyünk Máramarosba, de aztán megint ki kell mennünk. Franciaországba készülünk, ha még befogadnak. Mi nem írtunk alá semmit, amikor a pénzt ideadták. Franciaországban adtak sátrakat, amiben laktunk. Amikor eljöttünk, összeszedték őket” – idézte a Mediafax a Temesvárra érkezett chartergép egyik utasának beszámolóját.
 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nomármost 1
2012. augusztus 31. 09:07
Liberté, Fraternité, Egalité! Úgyhogy tessék szélesre tárni az ajtót a testvírkék előtt is, és nem korlátozni személyes szabadságukban őket!
imres
2012. augusztus 31. 06:33
Most akkor mi a helyzet, Elvtársak? Van köztetek olyan, aki tisztán lát az ideológiai virtuális térben és meg tudja magyarázni, miért nácikolósodott meg a francia szocialista kormány népszerű elsőkonzulja? Az ellenség betette a lábát az Elizébe! Elvtársak! Ne tűrjétek! Minden cigánynak amnesztiát, teljes körű szabadságjogot és az európai vasútvonalak újraosztását a rézkereskedelem zavartalan működése érdekében! Követeljétek! Petíciót! Elvtársak! Ne legyetek puhányak! Még a végén visszatoloncolják az összes cigányt. Skandallum!
én vagyok a.
2012. augusztus 30. 21:42
"Egy roma nemzetiségű román állampolgárokkal teli chartergép landolt csütörtök délután a temesvári repülőtére" Ezek nem kértek kettős állampolgárságot? Temesvár! Hm!
thymian
2012. augusztus 30. 20:31
Felháborító, szegény romákat így megkülönböztetik azok a csúnya fransziák! :D Csak mellékesen, vajon miért nem dolgozni mennek, lopás és koldulás helyett? ;-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!