Orbán: Hazafiakkal könnyebb megegyezni

2012. július 28. 14:37

Orbán Viktor a Bálványosi Nyári Szabadegyetem zárónapján jó román hazafinak nevezte Traian Basescu felfüggesztett román államfőt. A miniszterelnök szerint a nemzetközi kapcsolatokban könnyebb egyeszségre jutnia jó hazafiaknak, mint internacionalistáknak. Orbán a közelgő, Basescu személyével kapcsolatos népszavazással kapcsolatban jó döntések meghozatalat kívánta Románia polgárainak.

2012. július 28. 14:37

Orbán Viktor szerint a nemzetközi kapcsolatokban a hazafiak jobban meg tudnak egyezni egymással mint az internacionalisták. A miniszterelnök a hagyományokhoz híven a hallgatóságból érkező, írásban feltett kérdésekre is válaszolt a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján.

Az új román kormánnyal való együttműködésre vonatkozó kérdésre válaszolva tért ki a hazafias és az internacionalista kormányokkal való együttműködés tapasztalatára. Hozzátette, Traian Basescu felfüggesztett román államfőt jó román hazafinak ismerte meg. „Ha jó román hazafival állok szemben, meg fogjuk találni azokat a megoldásokat, amelyek a román és a magyar hazafiaknak is megfelelnek” – jelentette ki. Hozzátette, izgalommal várja, hogy az őszi parlamenti választások után internacionalista vagy hazafias kormány alakul-e Bukarestben.

Tusványoson a Traian Basescu leváltásáról kiírt hét végi romániai népszavazásra utalva jó döntés meghozatalára biztatta Románia polgárait szombaton magyar kormányfő. Orbán Viktor hangsúlyozta, nem avatkozhat bele abba, hogy a bukaresti bicskázás után ki marad talpon, és „kit hoznak ki a bálteremből”, de aggodalommal tölti el, amit lát.

„Arra kérném a magyarokat, hogy érezzék át a történelmi helyzet súlyát, és az ezzel kapcsolatos személyes felelősséget is. Azt kívánom a románoknak is, és az itt élő magyaroknak is, hogy jó döntéseket hozzanak, például úgy, hogy nem hoznak döntést” – jelentette ki a miniszterelnök. Ezzel a Tőkés Lászlóval közösen kiadott péntek esti állásfoglalására utalt, amelyben az erdélyi magyarságot a vasárnap tartandó népszavazáson távolmaradásra szólították fel.

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2012. augusztus 01. 23:06
A hazafi akkor érvényesül, ha megengedik neki. Ez a helyzet. Romániában értékes kincseket rejteget a föld......
Parasztvakítás
2012. július 28. 21:26
A dékádra mérget vehetsz, hogy megy a levesbe..! : ))) Te nyilas pribék,a dékások épp úgy szopnának mint ti!!A mi társadalmunkba nem lennének se népnyúzó kulákok,sem a magadfajta gyerekgyilkos brigantik!!Addig örülj amíg ez az áldemokrácia van és tudsz buziskodni,mert ha Isten nekünk adná a hatalmat,hát napi 25 órát tutulással töltené!!
egysegelem
2012. július 28. 16:48
Basescuval ennel rosszabb mar nem tortenhetett, minthogy Orban megdicserte. Igy mar fix buko.
pic
2012. július 28. 16:08
Na és mit szólnaka tegnapi olimpi a megnyitóhoz? Volt ám ott angolkodás!!! A magyar liberálisok ilyenkor mit mondanak? Vagy az más? Szerencsétlen hülyék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!