Timosenko portréjával bénították a törvényhozást

2012. április 13. 13:33

A bebörtönzött volt ukrán miniszterelnököt ábrázoló vásznat feszítettek ki a kijevi parlament szószékére, és körülvették az elnökségi emelvényt pénteken Julija Timosenko pártjának képviselői.

2012. április 13. 13:33

Julija Timosenko bebörtönzött volt ukrán miniszterelnököt ábrázoló vásznat feszítettek ki a kijevi parlament szószékére, és körülvették az elnökségi emelvényt pénteken az elítélt politikus pártjának képviselői a botrányos jelenetekkel tarkított pénteki plenáris ülésen.

A parlament napirendjén a Naftogaz olajipari vállalat átalakításáról szóló törvény volt, s a vita kezdetén a Timosenko vezette Haza párt képviselői körülvették a parlamenti elnökséget, majd a szónoki emelvényre kifeszítettek egy vásznat, amely az elítélt pártelnököt ábrázolta, felfeszített börtönrácsok mögött. A plakáton „Nem a politikai represszióra – szabadságot Ukrajnának!” felirat volt, a pártbeliek pedig azt kiáltozták, hogy „takarodjon ez a banda”.

A Haza párt ezzel a hivatali visszaélés miatt elítélt Timosenko fogva tartása, illetve a törvény napirendre vétele ellen tiltakoztak. Az UNIAN hírügynökség szerint a parlament végül az ellenzéki blokád ellenére elfogadta a vitatott jogszabályt, amely gyakorlatilag engedélyezi a Naftogaz számára, hogy pályázat nélkül vásároljon földgázt, ami – az előterjesztő szerint – hozzájárul az ország energiabiztonságának javításhoz, illetve a gázipar hatékony működéséhez és fejlődéséhez.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!