Bankvezér kerülhet Szlovénia élére

2012. január 18. 20:51

Miután a győztes baloldali párt nem tudott többségi koalíciót alkotni, Danilo Türk államfő Marko Voljc bankárt ajánlja a pártoknak a miniszterelnöki posztra.

2012. január 18. 20:51

A tavaly decemberre előre hozott választások után a balközép Zoran Jankovic tett először kormányalakítási kísérlet, de nem kapta meg a szükséges többséget. A parlamentben a jobboldalnak sincs elegendő szavazata saját miniszterelnök elfogadtatásához.

Danilo Türk szlovén államfő most Marko Voljc bankárt ajánlotta a pártok figyelmébe miniszterelnök-jelöltként. Voljc elfogadja a kormányalakítási megbízatást, de csak akkor, ha előzőleg a pártok széles köre biztosítja őt a támogatásáról. Türk összehívta a pártok vezetőit, hogy hivatalosan is fejtsék ki a véleményüket a jelölésről. A 62 éves Voljc több magánbankban, majd a Világbankban dolgozott. Voljc jelenleg a belga KBC bankcsoport közép- és kelet-európai igazgatói testületének a tagja.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Corporate Soldier
2012. január 20. 08:05
Újabb helytartót sikerül kineveztetni. Bravó, éljenek az európai értékek, legfőképp a képviseleti demokrácia!
Aromó
2012. január 19. 07:04
hóhó, lesz itt szakhérthői kormány kérem alásan. Szakértő kezekkel fognak mindent eladni ami az országban van, és mivel pénz sincs, ezért sajnos egy könnyed bankkonszolidációt is végigvisznek, mert miért ne. Nálunk is van ilyen: mozgolódik már a libás és az adókerülő barátja...
egysegelem
2012. január 18. 23:12
Nem hiaba van Szlovenia elottunk es ott is fog maradni, igazi szakertore bizzak az orszag ugyeit, meg lehet majd nezni 10 ev mulva is. Csak almodozhatunk arrol a szintrol.
novara
2012. január 18. 22:19
Bankár,mint miniszterelnök? Kecskére a káposztát...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!